Odbojka

Srbske odbojkarice najboljše v Evropi, bera medalj vse bogatejša

Srbija drugič najboljša v Evropi
D. S.|01.10.2017 ob 20:10
Baku - MMC RTV SLO, STA
Srbske odbojkarice so nove evropske prvakinje. Foto: EPA

Srbske odbojkarice so še drugič na evropskem prvenstvu v Azerbajdžanu premagale Nizozemke, v velikem finalu so jih odpravile s 3:1 v nizih (20, 22, -18, 18) in se tako veselijo drugega naslova evropskih prvakinj.

Srbkinje so svoji državi po letu 2011 znova priborile zlato medaljo, s čimer so le še povečale bogato bero odličij te države - od leta 2006 so na večjih tekmovanjih osvojile že 15 medalj.

Ekipi sta se pomerili že drugič na prvenstvu, v predtekmovalni skupini je Srbija zmagala s 3:0. Srbske odbojkarice so finale, v katerega so se uvrstile le z enim izgubljenim nizom (Belgija), dobile predvsem zaradi napada, v katerem je blestela Tijana Bošković, ki je bila z 29 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Nizozemke so sicer nekoliko bolje servirale, dosegle šest asov (Srbkinje le tri), a tega niso znale izkoristiti.

To je druga zaporedna srebrna medalja za Nizozemke, pred dvema letoma so morale priznati premoč Rusinjam.

Bronasto medaljo je osvojila Turčija. Za svoje tretje odličje na EP-jih (zdaj ima srebro in dva brona) je v "malem finalu" s 3:1 (22, 21, 14, 8) premagala Azerbajdžan.

EVROPSKO PRVENSTVO

FINALE:
SRBIJA - Nizozemska
3:1 (20, 22, -18, 18)


Srbkinje so prva dva niza osvojile po preobratu, tretjega so dobile Nizozemke, zmago pa so Srbkinje potrdile v četrtem nizu. Foto: EPA
Srbija Foto: EPA
Srbija - Nizozemska Foto: EPA
Srbija - Nizozemska Foto: EPA
Srbija - Nizozemska Foto: EPA
Srbija - Nizozemska Foto: EPA
Srbija Foto: EPA
Nizozemska Foto: EPA

Odbojka


Več rezultatov iskanja