Športni SOS

Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let

466. del rubrike Športni SOS
Slavko Jerič|12.09.2017 ob 10:48
Ljubljana - MMC RTV SLO
Rafael Nadal se je vrnil na vrh lestvice ATP. Foto: Reuters

Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.

Po koncu New Yorka na portalu Športni SOS pozornost posvečamo zadnjemu grand slamu sezone, v prihodnjih dneh pa bomo odgovarjali o EuroBasketu. Vabljeni k pošiljanju vprašanj.

elektronski pošti ali Twitterju.


1.019. Letos je bil Marin Čilić edini finalist na grand slamih, ki je bil mlajši od 30 let. Kolikšna je bila povprečna starost finalistov? In kakšna je v primerjavi s prejšnjimi sezonami?

Aljoša Lakner

Povprečna starost letošnjih finalistov je bila 32,09 leta, kar je daleč največ v odprti dobi tenisa. Nikoli namreč povprečje ni bilo višje od 30 let! Prejšnji rekord je bil 29,85 leta, zgodil pa se je daljnega leta 1969!

To je res ogromno odstopanje od povprečja, finalist grand slama v povprečju namreč šteje 25 let in pol!

1.020. Skupna starost finalistov New Yorka je gotovo med najvišjimi v zgodovini grand slamov. Zanima me lestvica desetih najvišjih starosti obeh finalistov v odprti teniški dobi na grand slamih.
Petra S.

Rafael Nadal in Kevin Anderson sta skupaj stara več kot 62 let, s tem tvorita deveti najstarejši par v zgodovini odprte teniške dobe. Vsi štirje letošnji finalni pari so v prvi deseterici, kar pojasni tako visoko povprečje iz prejšnjega vprašanja.

Turnir
Zmagovalec
Poraženec
Starost


1.021. Nadal in Anderson sta vrstnika. Koliko je najmanjša razlika med finalistoma na grand slamih?
Petra S.

Najmanjša razlika je med Andyjem Murrayjem in Novakom Đokovićem, Škot je starejši za 7 dni. Med seboj sta v finalih igrala sedemkrat, Srb pa je dobil pet finalov.

Turnir
Zmagovalec
Poraženec
Razlika


Opomba: V primerih, ko se je posamični par večkrat pomeril v finalu (recimo med Murrayjem in Đokovićem), je naveden prvi primer finala, v katerem sta se pomerila. Razlika je podana v dneh.


Športni SOS


Več rezultatov iskanja