Športni SOS

Košir bi rad sezono sklenil še z dvema tekmama

Prihodnji konec tedna še dva paralelna slaloma
R. K.|08.03.2018 ob 11:12
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA
Žan Košir je v Pjongčangu osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo. Foto: EPA

Scuol v Švici bo v soboto gostil zadnji paralelni veleslalom svetovnega pokala za deskarje. Nastopili bodo Tim Mastnak, Rok Marguč, Jure Hafner in Gloria Kotnik, ki se jim bo najbrž pridružil Žan Košir.

Bronasti iz Pjongčanga je v preteklih dneh pod vodstvom Jerneja Demšarja in Gašperja Oblaka treniral v Kranjski Gori. "Zadovoljen sem s poolimpijskim delom treningov na snegu. Za zdaj je vse pod nadzorom, tako da bom v Švici najbrž štartal. Predzadnjič v tej sezoni," je povedal Košir.

Tekma v jugovzhodnem delu Švice bo hkrati zadnja Koširjeva letošnja tekma za svetovni pokal. "Na zaključku v Winterbergu 17. in 18. marca v paralelnih slalomih zagotovo ne bom deskal, udeležil pa se bom državnega prvenstva konec marca na Rogli," je načrte za zaključni del sezone razkril nosilec treh olimpijskih kolajn.

Na krilih izida s Kayserija, prvih stopničk v svetovnem pokalu, bo v Scoulu nastopil Tim Mastnak, ki je izredno optimističen. "Končno se mi je vse skupaj le izšlo po pričakovanjih. Zdaj sem povsem sproščen. Pritiska ni več, tako da na polno vstopam v marčevski del sezone. Komaj čakam, da bom znova na startni rampi," se nastopa v Švici veseli Mastnak.

Vrnitev svetovnega pokala v Švico pozdravlja tudi Rok Marguč, ki je v Švici dosegel svojo edino zmago za svetovni pokal. "V soboto bo minilo natanko pet let od te moje zmage v Arosi, ki je za slovensko alpsko deskanje tudi zaradi naslova svetovnega prvaka Roka Flandra leta 2007 zelo uspešno prizorišče. Upam, da bo odslej to tudi Scuol," pravi v Turčiji četrtouvrščeni Marguč.


Športni SOS


Več rezultatov iskanja