Svet

Za Britanca v Hurgadi usodna bakterija E. coli

V krvi našli tudi alkohol in hašiš
A. V.|12.09.2018 ob 21:08
Kairo - MMC RTV SLO, STA
Egiptovsko letovišče Hurgada ob Rdečem morju je priljubljeno med evropskimi turisti. Foto: EPA

Smrt britanskega para avgusta v egiptovskem letovišču Hurgada je bila posledica okužbe z bakterijo E. coli, je pokazala obdukcija.

Pri obdukciji so ugotovili, da je 69-letni John Cooper umrl zaradi "hude okužbe, ki jo je povzročila bakterija E. coli". Njegovo stanje se je še poslabšalo zaradi hipertrofije srca in zoženih koronarnih arterij. V njegovi krvi so sicer našli tudi alkohol in hašiš.

Smrt njegove 64-letne soproge Susan Cooper pa je bila posledica začetka hemolitično-uremičnega sindroma, ki lahko vpliva tudi na žile. Tudi to je verjetno povzročila bakterija E. coli, saj je bivala v isti sobi kot njen mož in jedla enako hrano.

Povečana prisotnost bakterij E. coli in stafilokokov
Britanska turistična agencija Thomas Cook, s katero sta Britanca potovala, je pretekli teden sporočila, da je neodvisna preiskava, ki jo je naročila, pokazala povišano prisotnost bakterij E. coli in stafilokokov v hotelu. Temu so pripisali povečano število obolelih med gosti.

Britanski par je umrl 21. avgusta v hotelu v priljubljenem egiptovskem turističnem letovišču Hurgada. Agencija je zato iz hotela preventivno evakuirala vse svoje stranke.


Svet


Več rezultatov iskanja