Evropa

Dvajset let zapora za indijskega guruja

Sekta naj bi imela 60 milijonov privžrencev
A. V.|28.08.2017 ob 16:51
New Delhi - MMC RTV SLO, STA
Po razglasitvi sodbe je pred javnost stopil odvetnik guruja S. K. Garg Narvana. Foto: Reuters

Indijski duhovni vodja oziroma guru Gurmit Ram Rahim Singh je bil zaradi posilstva dveh žensk obsojen na dvajset let zapora.

Sodnik mu je kazen, po deset let za vsako posilstvo, izrekel v zaporu v mestu Rohtak v bližini New Delhija, kjer je 50-letnik priprt od prejšnjega tedna, ko je sodišče odločilo, da je bil kriv. Tožilstvo je sicer zahtevalo dosmrtno kazen.

Sodnika so v Rohtak prepeljali s helikopterjem, da bi preprečili nemire po tem, ko se je v mesto Pančkula ob razglasitvi sodbe Singhu prejšnji petek zgrnilo okoli 200.000 gurujevih privržencev.

V nasilju ubitih 38 ljudi
Ko je sodišče Singha, ki vodi sekto v zvezni državi Harjana na severu Indije, obsodilo, je izbruhnilo nasilje, v katerem je bilo ubitih najmanj 38 ljudi, več kot 250 je bilo ranjenih. Protesti so izbruhnili tudi v drugih mestih v zvezni državi Harjana in zvezni državi Pandžab. Po lastnih navedbah naj bi imela Singhova sekta "Dera Sacha Sauda" 60 milijonov privržencev.

"Menimo, da je najmanj še 48 žrtev, ki so bile spolno zlorabljene. Nekatere so bile morda ubite, druge si ne upajo pričati proti Ramu Rahimu," paje dejal odvetnik Ucav Singh Bains.


Evropa


Več rezultatov iskanja