Neurje porušilo prireditveni šotor v Avstriji. Dva mrtva.

Ranjenih je 44 ljudi

Preteklo noč je sever Avstrije zajelo močno neurje, ki je porušilo prireditveni šotor na gasilski veselici v kraju St. Johann am Walde, v katerem se je zabavalo okoli 700 ljudi. Dva človeka sta umrla.

19. avgust 2017 ob 12:00
St. Johann am Walde - MMC RTV SLO, STA
Umrla sta dva človeka, ranjenih jih je 44. Foto: EPA

Smrtni žrtvi sta po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA 28-letni domačin in 19-letna študentka iz Romunije. Medicinsko pomoč je do opoldneva prejelo 120 ljudi, od tega jih je 20 težje poškodovanih, je sporočila policija.

Nesreča se je zgodila med vsakoletno poletno prireditvijo prostovoljnih gasilcev v tem kraju v Zgornji Avstriji. Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, je prizorišče videti opustošeno. Mize in klopi ležijo prevrnjene po tleh, na njih pa prevrnjena šotorska konstrukcija in potrgana šotorska platna.

Neurje je povzročilo škodo tudi drugje po Zgornji Avstriji. Zaradi podrtih dreves in udarov strele je okoli 150.000 ljudi ostalo brez elektrike, težave so tudi v prometu.

V kraju Bad Ischl je veter odnesel šotor cirkusa, pri čemer so cirkuške živali pobegnile in se potikale po kraju. Na pomoč so poklicali gasilce, ki so pomagali pri iskanju koz in ponijev, a so se živali po določenem času same vrnile v ograde, ki so jih medtem že zakrpali. Položaj je bil še posebej nevaren, saj se cirkus nahaja poleg glavne ceste.


B. V.
Fotogalerija:

Svet


Egipt: Najmanj šestnajst policistov umrlo v puščavskem strelskem spopadu z militanti

Afganistan: V dveh napadih na mošeji ubitih več kot 50 ljudi

Iraške sile po spopadih s Kurdi prevzele nadzor nad celotno pokrajino Kirkuk

Merklova na razburkanih pogajanjih pluje proti "jamajki"