Fascinantni hoteli

Hotel brez receptorja in ključev sob. Evropa dobila prvi pametni hotel.

Namenjen je popotnikom prihodnosti
T. H., foto: EPA|06.03.2018 ob 18:04
Budimpešta - MMC RTV SLO
Dobrodošli v hotelu prihodnosti! Foto: EPA

Za rezervacijo, prijavo in odjavo, odklepanje vrat hotelske sobe ali naročanje zajtrka in taksija v Budimpešti potrebujete le še pametni mobilni telefon.

Vrata je tam namreč odprl KViHotel, kjer kraljuje sodobna tehnologija. Madžarsko tehnološko podjetje je namreč razvilo aplikacijo, poimenovano TMRW Hotels, ki omogoča, da vsa opravila, ki jih potrebuje "popotnik prihodnosti", opravi kar s pomočjo svojega mobilnika.

Kot "hotel brez papirja" oglašujejo štirizvezdnični namestitveni objekt s 40 sobami, v katerem lahko gost postori vse po telefonu in s telefonom.

Spletna rezervacija je seveda samoumevna in popolnoma običajna tudi drugje, toda v KVi-ju vas na recepciji ne bo pričakal nihče - tudi ta je namreč virtualna.

Namesto ključa vam bo sobo odklenil telefon in tudi njo spremenil v pametno. Tako vam bo na primer vsak dan sporočil, kdaj bo ta pospravljena, s telefonom si boste lahko nastavili želeno sobno temperaturo, si naročili zajtrk ali taksi.

Ob tem vodstvo opozarja, naj gostov ne skrbi, kaj se bo zgodilo, če se jim izprazni baterija, saj so v preddverju na voljo različni polnilniki, ob težavah pa se lahko obrnejo tudi na 24-urno službo za pomoč uporabnikom.


Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Fascinantni hoteli


Več rezultatov iskanja