Novice

Razkošje pod vodo z desetimi zvezdicami

Za noč 4.750 evrov
Hydropolis - za ljubitelje podvodnega sveta (z zeloooo globokim žepom).

Dubaj je znan (tudi) po spektakularnih zgradbah in hotelih, ki jemljejo dih. Obeta se nam še eden - pod vodo in z desetimi zvezdicami.

Nemški arhitekt Joachim Hauser je navdih za projekt Hydropolis dobil kje drugje kot v romanu Julesa Verna 20.000 milj pod morjem. Gradnja kompleksa z 220 sobami bo zasebne investitorje stala okoli 455 milijonov evrov. Hotel bo razdeljen na tri dele: vhod, ki bo velik okoli 30.000 kvadratnih metrov, tunel, ki bo povezoval vhod in hotel ter podvodnega kompleksa, ki se bo raztezal na 75.000 kvadratnih metrih.

Od vhoda do hotela z vlakom
Vhod v obliki valov bo s plaže, od vhoda do hotela pa bo goste popeljal vlak tako da bodo lahko gosti življenje pod morjem opazovali že na poti do hotela. Vlak naj bi na eni vožnji pevozil do 1.000 ljudi. Tunel, ki bo povezoval vhod in hotel, bo nekakšna vena celotnega kompleksa po katerem bodo prihajali tako gosti kot osebje.

V podvodnem delu hotela bodo poleg sob za goste še toplice, plesna dvorana in restavracije. Za ves ta luksuz bo treba odšteti 4.750 evrov za eno noč.

Najbolj razkošen a ne edini
Kljub spektakularnim napovedim investitorjev pa Hydropolis ne bo prvi podvodni hotel. S tem se že lahko pohvalijo na Floridi, kmalu ga bodo odprli na Kitajskem. V Poseidonu na Fidžiju lahko za 15.000 ameriških dolarjev preživite teden dni, Hilton Maldivi Resort&Spa pa nudi nepozabne sanje za "le" 510 dolarjev.

T. V.


Gostom Hydropolisa ne bo treba v akvarij. Podmorski svet bodo lahko opazovali že na poti v hotel.

Novice


Več rezultatov iskanja