Kulinarika

Rižota s fižolom in paradižnikom

Ideja za kosilo
Malo pred koncem kuhanja rižoti dodamo fižol iz pločevinke. Foto: Pixabay

Sestavine: 2 žlici olja, 1 srednje velika čebula, 1 strok česna, 2 večji pesti riža, nekaj koščkov pelatov, mleta sladka paprika, žlica moke, lovorjev list, 1 majhna pločevinka fižola, sol, poper, jušna osnova.

Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo, česen drobno narežemo.

Na olju najprej prepražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši. Nato v posodo stresemo še opran riž in malo prepražimo, da postekleni. Dodamo paradižnikove pelate, mleto sladko papriko, poprašimo z moko, premešamo in zalijemo z jušno osnovo.

Malo pokuhamo, nato rižu dodamo še pločevinko že kuhanega fižola, solimo in popramo po okusu, nato pa do konca kuhamo.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja