Kulinarika

Spomladanska solata z redkvicami, šparglji in sirom

Priprava solate nam bo vzela 15 minut
Recept Ane Žontar Kristanc (oddaja Dobro jutro)|22.03.2019 ob 08:50
Ljubljana - MMC RTV SLO
Čez sestavine dodamo gorčični preliv in postrežemo zraven svežega kruha. Foto: Dobro jutro

Sestavine za en solatni krožnik: večja pest motovilca, slaba pest regrata, jajce, 2-3 šparglji, 3-4 redkvice, 20–30 gramov svežega sira, 3 žlice oljčnega olja, 2–3 žlice kisa, čajna žlička polnozrnate gorčice, 1/3 čajne žličke soli, ščepec črnega popra, kruh.

Jajce položimo v hladno vodo in mu dodamo žlico kisa in ščep soli. Ko tekočina zavre, ploščo ugasnemo in pustimo jajce v vreli vodi 10 minut. Kuhanega malo ohladimo in olupimo.

Šparglje kuhamo v soljeni vreli vodi pet minut, nato pa jih položimo v hladno vodo. Oljčno olje, gorčična semena, kis in sol fino premešamo.

Motovilec in regrat razporedimo po krožniku. Dodamo na kolobarje narezane redkvice in blanširane šparglje. Nadrobimo svež sir. Na sredino dodamo razpolovljeno jajce, ga malce posolimo in popopramo.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja