Kulinarika

Sveža zimska solata za odpornost

Rdeč nos bo le še bled spomin
Recept Metke Paragi (Dobro jutro)|20.01.2020 ob 21:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 manjši repi, nastrgani na grobi strani strgalnika, 2 kosa nastrganega korenja, zelenje repe (če ga imate), sok rdeče pese, ščepec soli, ščepec popra, olivno ali bučno olje, kis, 2 stroka zdrobljenega česna, 2 dl kisle smetane.

Zraven solate se prileže kuhana ajdova kaša za posutje (po želji z malo bučnega olja in soljo), za okras lahko ocvremo rezine rdeče pese.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.

Polovico naribane repe namočimo v sok rdeče pese za 10 minut in odcedimo. Belo in "rdečo" repo prelijemo s kisom in oljem ter solimo in popramo. Na krožnik položimo zelenje repe. Nanj naložimo pripravljeni solati in prelijemo s prelivom iz kisle smetane in zdrobljenega česna, vse skupaj pa posujemo s kuhano ajdovo kašo.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja