Kulinarika

Vaniljeva slaščičarska krema (crema pasticciera)

Recept iz oddaje Naj vam tekne: Hrana za hitre prste
Oddaja Naj vam tekne|06.08.2019 ob 09:55
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Rumenjake in polovico sladkorja penasto umešamo, dodamo moko in 1dcl mrzlega mleka. Dobro zmešamo in med mešanjem prilijemo preostalo mleko, ki ga pred tem zavremo. Posodo ponovno postavimo na štedilnik in med mešanjem kremo zavremo. Takoj odstavimo, dodamo postrgano notranjost vaniljevega stroka in premešamo.

Ohladimo, narahlo po žlicah dodajamo trd sneg, v katerega smo vtepli preostali sladkor. Hranimo v hladilniku.


Vaniljeva krema z malinami

Sestavine: 500 g malin, 500 g sladkorja, 1 žlica limoninega soka.
Priprava: Maline pristavimo v širši posodi z 1,25 dl hladne vode. Počasi jih segrevamo, ko zavrejo, pa jih kuhamo še 5 minut. Malinam primešamo sladkor in limonin sok. Vse skupaj kuhamo še 5 minut, med nenehnim mešanjem, da se sladkor povsem stopi. Maline odstavimo. Primešamo jim rožno vodo, potem pa jih nalijemo v kozarce (za vlaganje). Ohladimo.

Kremo odstavimo in jo ohladimo do toplega. Kremo nalijemo na hladen malinov žele. Sladico ohladimo v hladilniku.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja