Navade po svetu

Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom

Vsak dan za več milijonov evrov posla
A. P. J., foto: Reuters|22.06.2017 ob 11:31
Tokio - MMC RTV SLO, Reuters
Tržnica je ena najbolj obiskanih japonskih znamenitosti. Foto: Reuters

Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.

Kot je dejala županja japonske prestolnice Juriko Koike, bodo območje Ginza, na katerem zdaj stoji tržnica, prenovili, zato se bodo morali trgovci z ribjo hrano premakniti na območje Tojosu, kjer je včasih stala plinarna. Ni natančno povedala, kdaj bo tržnica zamenjala kraj, najverjetneje pa se bo to zgodilo maja prihodnje leto.

82-letna zgodovina
Tržnica z 82-letno zgodovino ima vse več obiskovalcev, ki so navdušeni nad jutranjimi slikovitami dražbami rib in že za zajtrk okušajo svež suši naravnost iz ocena. Prav naval pa naj bi ta kraj doživel pred in med poletnimi olimpijskimi igrami, ki jih bo Tokio gostil leta 2020.

Županja si tudi želi, da bi v sklopu prenovljene tržnice odprli tematski doživljajski park, ki bi ponujal sprehod po različnih morskih jedeh, tržnico pa bodo prenovili tudi tako, da bo potresno varnejša.

Leta 2015 so po vladnih podatkih na tržnici Cukidži vsak dan prodali okoli 1.628 ton rib in druge morske hrane, s skupno vrednostjo več kot 11 milijonov evrov.


Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Navade po svetu


Več rezultatov iskanja