Arhiv oddaj

Avtomobilnost 97: Spopadanje z vozniškimi fobijami

Tretja jesenska Avtomobilnost
Martin Macarol|16.10.2017 ob 06:20
Ljubljana - MMC RTV SLO
Omejitve hitrosti imajo svoj namen. Foto: MMC RTVSLO

V tretji jesenski Avtomobilnosti smo spremljali gledalko, ki jo je agresivna vožnja pahnila v fobijo, ki ji preprečuje, da bi se spustila po strmem klancu. Govorili smo z Darsovim avtocestnim delavcem, ki se je po smrtonosni nesreči znova "rodil". Naredili smo prve kilometre s kio stonic in Volkswagnovim polom ter preizkusili škodo kodiaq.

Že pred poletjem smo napovedali, da se bomo v Avtomobilnosti spopadli z vozniškimi stiskami, tegobami, fobijami. Z nami ste delili svoje strahove in skrbi. Čez poletje smo se tej temi resnično posvetili in poiskali načine, kako se približati tej težavi. Pokazali smo vam, kako smo gledalki pomagali spopasti se s strahom pred vožnjo po klancu, ki jo je povzročila agresivna vožnja voznika na avtocesti.

Pogovarjali smo se z Darsovim avtocestnim delavcem, ki je na delu doživel hudo nesrečo, po kateri se je moral znova naučiti govoriti in hoditi. Opomnil nas je, kako pomembne so omejitve hitrosti na odsekih, kjer potekajo dela.

Poleg tega smo vam pokazali vtise s prve vožnje s Kijinim novim križancem stonic ter s čisto novim volkswagnom polo, ki z novo platformo med drugim prinaša najširši nabor varnostnih in asistenčnih sistemov.

Na koncu smo objavili test škode kodiaq, velikega športnega terenca, za katerega se je odločilo tudi 300 Slovencev, še preden je le-ta sploh zapeljal v Slovenijo.Bralki smo pomagali spopasti se s strahom pred vožnjo po klancu. Foto: MMC RTV SLO
Pogovor z avtocestnim delavcem, ki je preživel smrtonosno nesrečo. Foto: MMC RTV SLO
Kia stonic Foto: MMC RTV SLO
Volkswagen polo Foto: MMC RTV SLO
Škoda kodiaq Foto: MMC RTV SLO

Arhiv oddaj


Več rezultatov iskanja