Arhiv oddaj

Avtomobilnost 99: Novosti iz Tokia in japonska vozniška kultura

Peta jesenska Avtomobilnost
Martin Macarol|06.11.2017 ob 07:17
Ljubljana - MMC RTV SLO
V Tokiu smo odkrivali avtomobilske in tehnološke novosti ter japonsko vozniško kulturo. Foto: MMC RTV SLO

Za današnjo Avtomobilnost smo se odpravili v Tokio, kjer je potekal avtosalon ali bolje rečeno festival novih tehnologij. Predstavili so tudi MAN-ove novosti in testa volva XC60 ter jeepa compassa.

Največja zanimivost tokratnega tokijskega avtomobilskega salona je bilo - poleg novih vozil - res veliko število novih tehnoloških rešitev. V Tokiu pa se nismo ukvarjali le z novimi tehnologijami in novimi avtomobili, temveč nas je zanimalo, kakšni vozniki so Japonci. O tem smo povprašali rojake, ki živijo na Japonskem.

S predstavitve v Barceloni smo vam pokazali MAN-ov novi kombi TGE in kaj lahko MAN ponudi v primerjavi z uveljavljenimi tekmeci v tem razredu ter prvi serijski konvoj.

Ob mesecu oblikovanja smo šli v Mesto oblikovanja v Ljubljani in predstavili, kako je oblikovanje povezano z mobilnostjo.

Za konec pa smo pripravili test nove generacije volva XC60, pri katerem ne moremo skopariti s pohvalami in bo brez težav nemškim tekmecem zagrenil življenje ter test novega jeepa compassa, ki se pridružuje veliki druščini novodobnih mehkih športnih terencev ali križancev. Ta je namreč kljub robustnemu videzu na voljo le s pogonom na sprednji kolesi.Avtomobilski salon Tokio 2017. Foto: MMC RTV SLO
Tokio. Foto: MMC RTV SLO
Tokio. Foto: MMC RTV SLO
Odkrivali smo japonsko avtomobilsko kulturo. Foto: MMC RTV SLO
MAN. Foto: MMC RTV SLO
MAN. Foto: MMC RTV SLO
Mesto oblikovanja. Foto: MMC RTV SLO
Volvo XC60. Foto: MMC RTV SLO
Jeep compass. Foto: MMC RTV SLO

Arhiv oddaj


Več rezultatov iskanja