Avtomobilnost

Alfi Nipič obljubil, da bo vozil počasneje

Bodimo boljši: Alfi Nipič
Gr. Pr.|04.06.2017 ob 20:13
Ljubljana - MMC RTV SLO
Alfi Nipič pravi, da brez glasbe ne gre niti v avtomobilu. Tudi po koncertu je prva stvar v avtomobilu glasba. Foto: MMC RTV Slovenija

Legenda slovenske narodno-zabavne glasbe je bila pred časom gost Avtomobilnosti v rubriki Bodimo boljši. Kilometrov za volanom se je nabralo toliko kot pri redko katerem slovenskem vozniku. Je velik ljubitelj avtomobilov in v svoji garaži skrbno čuva legendarni cadillac fleetwood.

"Res je, kilometrov se je nabralo toliko, da bi jih težko izmerili," pravi Alfi Nipič, ki se je med svojo glasbeno kariero in številnimi gostovanji v Avstriji, Nemčiji, Švici, Franciji in Belgiji stalno premikal. "Ogromno sem prevozil. Na mesec sem imel tudi po 21 koncertov, s tem da sem moral včasih na dan prepotovati tudi po 1.000 kilometrov."

Razočaran nad BMW sedmico
Mariborčan je tudi sicer velik ljubitelj avtomobilov. V garaži ima cadillac fleetwood, pod ponjavo, a ga vsake toliko časa "prezrači". Zaupal nam je tudi to, zakaj ga je "razočarala" BMW sedmica: "Izredno sem bil razočaran. Predstavljal sem si BMW z ročnim menjalnikom, imel je pa avtomatskega. Vendar pa sem po enem mesecu rekel, da vozim le še avtomatika."

Alfi Nipič v več kot pol stoletja vozniškega staža še ni imel nesreče, so pa številni prevoženi kilometri pustili posledice tudi na njegovi hrbtenici: "Včasih moram, ko stopim iz avtomobila, najprej nekaj časa stati, preden začnem hoditi. Še dobro, da so današnji avtomobili tudi glede udobja zelo prilagodljivi."

Če ni imel nesreče, pa priznava, da si je nabral 12 kazenskih točk, zato bo v prihodnje previdnejši. In še nekaj je povedal, kako zelo ga moti hitra cesta proti Prekmurju. Zakaj?

Več izveste v arhivski oddaji Avtomobilnosti.Avtomobilnost


Več rezultatov iskanja