Foto: Luka Dončić si je vtetoviral pokal za evropsko zmago Slovenije

To je njegova druga tetovaža

Luka Dončić si je dal na desni bok vtetovirati pokal, kakršnega je slovenska košarkarska reprezentanca po zmagi na evropskem prvenstvu dvignila visoko v zrak, pod njim pa je z rimskimi številkami zapisan datum tega zgodovinskega dosežka - 17. 9. 2017.

29. september 2017 ob 14:03
Ljubljana - MMC RTV SLO
Pokal za evropski naslov bo Luko spremljal vse življenje. Foto: Instagram Tatuajes Las Rozas

18-letni veliki up evropske in svetovne košarke, ki je po veličastni zmagi Slovenije nad Srbijo v Carigradu kmalu odpotoval nazaj k svojemu delodajalcu v Madrid, je pred vrnitvijo v Madrid našel še toliko časa, da se je ustavil v enem izmed ljubljanskih tetovažnih studiev.

Luka Dončić je za projekt Botrstvo podaril svoje rdeče superge, s katerimi je igral tudi v finalu evropskega prvenstva. Na dražbi na Valu 202 so jih zjutraj prodali za 30.000 evrov.


Začeto v Ljubljani, končano v Madridu

Kot poročajo slovenski mediji, si je dal že v Ljubljani na desni bok vtetovirati pokal, ki so ga slovenski športni junaki prinesli iz Carigrada. A da bi bil izdelek popoln, je zmanjkalo časa, zato se je Luka v četrtek ustavil v enem izmed tetovažnih studiev v Madridu, kjer so mu pod pokal vtetovirali še datum neverjetne zmage nad Srbijo. Tetovažni studio Tatuajes Las Rozas je fotografiji nasmejanega Luke, ki naj bi kmalu odšel v Ligo NBA, objavil na Istagramu in hitro sta se razširili med Dončićeve navijače.

To sicer ni prva Lukova tetovaža, saj je julija na priprave slovenske reprezentance prišel z novostjo nad levim zapestjem - vtetoviranim latinskim zapisom "Non desistas non exieris", kar pomeni "Nikoli ne obupaj". Ob napisu je videti tudi številko 7, saj dres s to številko nosi v španskem klubu Real Madrid.


A. P. J.
Latinski napis na njegovem levem zapestju. Foto: EPA

Družabna kronika


Stand-up postaja kompleksnejši - priča so Brade in ventrilokvizem

Tanja Žagar rodila dečka Karla

Najfatalnejša ženska leta 2017 je Ota Širca Roš

Video: Ko se lotiš restavratorstva, se te strasti ne otreseš več