Evrovizija

Prisluhnite, kako zvenijo pesmi na Emi 2018

Naslednji teden bodo znana imena osmih finalistov
K. K.|09.02.2018 ob 09:02
Ljubljana - MMC RTV SLO
Predizbor bo začela Anabel, končala Lea Sirk. V finale se bo uvrstilo osem izvajalcev. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev

Naslednjo soboto bo znanih osem finalistov, ki se bodo pomerili za predstavnika Slovenije na pesmi Evrovizije, vsem 16 pesmim letošnje Eme pa že lahko prisluhnete.

Poleg delčkov pesmi pa je znan tudi že vrstni red nastopov. Tako bo predizbor odprla Anabel (Pozitiva), sledili pa ji bodo Tanja Ribič (Ljudje), KiNG FOO (Žive sanje), INA SHAI (V nebo), Indigo (Vesna), ManuElla (Glas), MILA (Svoboda), Orter (Kraljica), Lara Kadis (Zdaj sem tu), BQL (Ptica), Proper (Ukraden cvet), Nika Zorjan (Uspavanka - Lullaby), Marina Martensson (Blizu), Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj), Gregor Ravnik (Zdaj je čas) in Lea Sirk (Hvala, ne!).

Ema bo razdeljena na dva dela: predizbor bo na sporedu v soboto, 17. februarja, finale pa teden dni kasneje, in sicer 24. februarja. Oba večera bo v vlogi voditelja Vid Valič. Na Emi se bo 17. februarja predstavilo 16 izvajalcev, ki se bodo borili za vstopnico v finale. Le osem najboljših, štirje po izboru žirije in štirje po izboru gledalcev in poslušalcev, pa bo nastopilo tudi v finalnem večeru, ki bo na sporedu 24. februarja.

Slovenija v drugem evrovizijskem predizboru
V Lizboni so v ponedeljek z žrebom določili razvrstitev držav v predizbora letošnjega 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo 8., 10. in 12. maja v portugalski prestolnici. Slovenija se bo predstavila v drugi polovici drugega predizbora. Kot v prejšnjih letih bo končni vrstni red nastopov določil organizator.

Izsekom pesmi lahko prisluhnete v spodnjem videu (izvajalci so razvrščeni po vrstnem redu nastopov).


AnabelPozitiva
Tanja RibičLjudje
KiNG FOOŽive sanje
INA SHAIV nebo
IndigoVesna
ManuEllaGlas
MILASvoboda
OrterKraljica
Lara KadisZdaj sem tu
BQLPtica
ProperUkraden cvet
Nika ZorjanUspavanka - Lullaby
Marina MartenssonBlizu
Nuška DraščekNe zapusti me zdaj
Gregor RavnikZdaj je čas
Lea SirkHvala, ne!

Predizbor in finale bo povezoval Vid Valič. Foto: Jernej Kokol

Evrovizija


Več rezultatov iskanja