Evrovizija

Evrovizijski zmagovalec Salvador Sobral se bori za življenje in čaka novo srce

Glasbeni kolegi stiskajo pesti zanj
T. H.|25.09.2017 ob 21:37
Lizbona - MMC RTV SLO
Zdravstveno stanje Salvadorja Sobrala je resno. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zmagovalec letošnje Evrovizije, Portugalec Salvador Sobral, v bolnišnici bije bitko s časom, saj se je njegovo zdravstveno stanje tako poslabšalo, da potrebuje presaditev srca.

27-letni glasbenik in hud srčni bolnik, ki je Evropo maja letos prepričal z otožno balado Amar Pelos Dois, je bil po poročanju portugalskih medijev pred dnevi sprejet v bolnišnico Santa Cruz, zdaj pa je na oddelku za intenzivno nego, kjer je priključen na medicinske aparate, saj je njegovo srce tako oslabelo, da čaka na primernega darovalca in presaditev.

Na začetku septembra se je od svojih oboževalcev poslovil na čustvenem koncertu v Estorilu, kjer je v objemu svoje sestre Luise, ki je zanj napisala zmagovito evrovizijsko pesem, tudi zajokal.

Ob novici, kako resno je Salvadorjevo zdravstveno stanje, so se iz evrovizijskega sveta nemudoma usule dobre želje njegovih kolegov. Med drugim so se odzvali zmagovalka lanske Evrovizije Džamala, pa Alexander Rybak, ki je Norveški pripel zmago leta 2009, letošnja predstavnika Španije in Češke Manel Navarro in Martina Bárta ter številni drugi.
Evrovizija


Več rezultatov iskanja