Foto: Letos na Szigetu tudi Pink, Dubioza Kolektiv in Magnifico

Eden največjih evropskih glasbenih festivalov

Na otoku Obuta blizu Budimpešte te dni poteka eden največjih evropskih glasbenih festivalov Sziget. Na jubilejnem, 25. festivalu so na seznamu nastopajočih med drugim tudi Pink, Billy Talent in Dubioza kolektiv.

12. avgust 2017 ob 15:40
Budimpešta - MMC RTV SLO, STA
Zbrano občinstvo je letos zabavala tudi zasedba Dubioza kolektiv. Foto: EPA

Poleg že omenjenih pa bodo na glavnem odru nastopila tudi imena, kot so Interpol, PJ Harvey, Wiz Khalifa, Biffy Clyro, Iggy Azalea Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers in The Kills. Festival bosta sklenila Dmitrij Vegas & Like Mike.

Sicer pa glavni oder ni veliki nosilec festivala. Ob približno 23. uri se tam namreč festivalski nastopi končajo, festivalsko dogajanje pa se do jutranjih ur nadaljuje po številnih drugih odrih. Z območja nekdanje Jugoslavije bosta poleg zasedbe Dubioza kolektiv letos nastopila še Magnifico in Goran Bregović.

Festival sta prvič organizirala prijatelja Karoly Gerendai in Peter Shiami Müller, na njem pa so našteli približno 43 tisoč obiskovalcev, večinoma Madžarov, ki so uživali v 200 koncertih, 80 filmskih projekcijah in 40 gledaliških predstavah. Lanske številke pa pričajo, kako velik je festival postal v zadnjih letih - leta 2016 ga je obiskalo skoraj pol milijona ljudi iz 93 držav, kar 70 odstotkov vseh obiskovalcev pa je bilo tujcev.

Nekaj utrinkov s festivala, ki poteka do 16. avgusta, si lahko ogledate spodaj.


P. B., foto: EPA
Fotogalerija:

Glasba


10 let, odkar je cesta vzela Tošeja Proeskega

Manson: "Bolečina ob nesreči je bila neznosna"

Video: Objavili posnetek, na katerem Chester Bennington poje karaoke

Siddharta se decembra s posebnimi gosti vrača na Izštekanih 10