Dežnikarice v paradižnikovi omaki

Ste nabirali "marele"?

Sestavine: 6 mladih dežnikaric (marel), 5 strokov česna, šopek peteršilja, 50 g masla, 3 žlice drobtin, 1 jušna kocka, žlica paradižnikovega koncentrata, sol, poper, mleta sladka paprika, 2 žlici moke.

28. september 2017 ob 10:53
Ljubljana - MMC RTV SLO
Pri nabiranju gob moramo biti previdni in nabirati zgolj tiste, ki jih dobro poznamo. Foto: EPA

Dežnikarice očistimo, operemo in narežemo na rezance. Na drobno nasekljamo česen in peteršilj.

Na maslu prepražimo drobtine, dodamo še česen, da zadiši, in peteršilj. Zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko, sol, poper, papriko in paradižnikov koncentrat. Počakamo, da zavre, nato pa v omako stresemo gobe in kuhamo še 20 minut. Nato zgostimo s podmetom iz moke in postrežemo.


Uredništvo

Hrana in pijača


Solata s puranom in agrumi

Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pire iz pese

Kostanjeva krema v kozarcu s praženimi jabolki in z omako iz mandarin

Šampinjoni z orehi