Kumarična juha

Ocvirki za zabeljenje

Potrebujemo: 2-3 kumare, 3 krompirje, ščepec mlete kumine, 0,5 dcl sladke smetane, 4 dcl vode, 3 stroke česna, 60 g ocvirkov, sol, poper.

01. oktober 2017 ob 10:18
Ljubljana - MMC RTV SLO, RTV SLO
Juho zabelimo z ocvirki. Foto: Dobro jutro

Kumare olupimo, damo v termomix. Dodamo na kocke narezan krompir, česen, vodo in kuhamo 20 minut na 100 stopinj.

Začinimo s soljo, poprom in kumino. Prelijemo s sladko smetano in posujemo z ocvirki.


Oddaja Dobro jutro (recept Matjaža Cotiča)

Hrana in pijača


Piščančja bedra s kostanjevim nadevom, sladka repa in pesin pire

Kostanjeva krema v kozarcu s praženimi jabolki in z omako iz mandarin

Šampinjoni z orehi

Krompirjeva solata s tunino