Kulinarika

Paradižnikova juha z jajčevci

Izkoristite bogato "obložen" vrt
MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić

Sestavine: 2 jajčevca, 5 zrelih paradižnikov, 1 feferon, 1 čebula, timijan, 1 dl suhega belega vina, 1 liter zelenjavne jušne osnove, oljčno olje, sol, poper.

Jajčevca narežemo na kocke. Paradižnike potopimo v vrelo vodo, jih olupimo in narežemo. Na treh žlicah olja popražimo nasekljano čebulo in žličko nasekljanega timijana.

Dodamo jajčevce in paradižnik, zalijemo z vinom, solimo in nekaj minut dušimo. Zalijemo z vročo jušno osnovo in kuhamo približno 20 minut. Ko se juha nekoliko ohladi, jo pretlačimo ali zmeljemo v mešalniku.

Feferonu odstranimo semenje, ga nasekljamo in popražimo na malo olja. Feferon stresemo v juho, popramo. Postrežemo lahko tudi hladno.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja