Prosena kaša z jabolki

Za boljši okus še limonov sok in cimet
Dodamo dve jajci. Foto: BoBo

Sestavine: 20 dag prosene kaše, 4 jabolka, deset suhih marelic, 2 jajci, 1 dl smetane, sladkor, cimet, maslo, limonov sok, sol.

Proseno kašo skuhamo po navodilu na ovitku. Beljaka s ščepcem soli in žlico sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjaka umešamo z nekaj žlicami sladkorja in zamešamo v ohlajeno proseno kašo. Dodamo smetano (sladko ali kislo) in na koščke narezane suhe marelice. Na koncu nežno vmešamo sneg iz beljakov.

Jabolka olupimo in naribamo. Pokapamo jih z limonovim sokom in potresemo s cimetom. V namaščeno nepregorno posodo naložimo plast kaše, plast jabolk in končamo s plastjo kaše. Potresemo s kosi masla.

Pečemo najmanj pol ure na 180 stopinjah.


Hrana in pijača