Kulinarika

Rižev narastek s hruškami

Pripravimo ga lahko tudi z jabolki

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.

Riž z vaniljo skuhamo v osoljenem mleku ali v pol mleka in pol vode. Hruške narežemo na krhlje. Pokapamo jih z limonovim sokom ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Rumenjake in žlico sladkorja penasto umešamo in zmešamo z rižem.

Dodamo obe smetani in zdrob. Na koncu vmešamo sneg iz beljakov. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.

Pol riževe mase damo v namaščen model. Obložimo s hruškami in pokrijemo s preostalim rižem. Potresemo s koščki masla in pečemo približno 45 minut.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja