Kulinarika
Rižev narastek s hruškami
Pripravimo ga lahko tudi z jabolki
Kulinarika
Sestavine: 18 dag riža, 5 zrelih hrušk, mleko, limona, mleti cimet, strok vanilje, dl sladke smetane, 3 jajca, 3 žlice kisle smetane, 2 žlici zdroba, sladkor, sol, maslo.
Riž z vaniljo skuhamo v osoljenem mleku ali v pol mleka in pol vode. Hruške narežemo na krhlje. Pokapamo jih z limonovim sokom ter potresemo s cimetom in sladkorjem.
Rumenjake in žlico sladkorja penasto umešamo in zmešamo z rižem.
Dodamo obe smetani in zdrob. Na koncu vmešamo sneg iz beljakov. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
Pol riževe mase damo v namaščen model. Obložimo s hruškami in pokrijemo s preostalim rižem. Potresemo s koščki masla in pečemo približno 45 minut.
Kulinarika
01.12.2019 ob 09.41
28.11.2019 ob 12.17
18.11.2019 ob 13.22
08.10.2019 ob 10.52