Iz sveta znanih

Nick Carter se je obtožbam o posilstvu izognil zaradi zastaranja primera

Domnevni spolni napad se je zgodil leta 2003
M. Z.|12.09.2018 ob 15:56
Los Angeles - MMC RTV SLO
Carter je obtožbe pevke Melisse Schuman ostro zanikal. Foto: Reuters

Pevec skupine Backstreet Boys Nick Carter, ki je bil lani obtožen spolnega napada, se bo izognil sodni obravnavi. Primer je namreč zastaral.

Iz pisarne losangeleške okrožne tožilke so sporočili, da so vnovič pregledali obtožbo pevke Melisse Schuman, ki je Carterju očitala, da jo je leta 2003, ko je bila stara 18 let, posilil. Po pregledu dokumentacije so tožilci ugotovili, da je primer zastaral že leta 2013, tako da Carterja ne bodo tožili.

"Analiza trdnosti in pomanjkljivosti dokazov ni upravičena, primer je zavrnjen," so tožilci sporočili v utemeljitvi, ki so jo delili z javnostjo. Drugih podrobnosti o primeru niso komentirali.

"Nick je vse obtožbe zavračal vse od dne, ko se je prvič seznanil z njimi," je za medije povedal odvetnik Michael Holty. Carterjev odvetnik je v izjavi za javnost povedal še, da je "pevec zadovoljen, da je ta zadeva odpravljena".

Spolni napad so 38-letnemu članu svetovno znane glasbene skupine Backstreet Boys prvič očitali lani, ko so v sklopu gibanja #MeToo na dan privreli številni podobni dogodki iz preteklosti.


Iz sveta znanih


Več rezultatov iskanja