Čokoladni fondi s pomarančo

Postavimo nad majhen gorilnik, da krema ostane topla

Sestavine: 2 dl smetane, 0,5 dl sveže stisnjenega pomarančnega soka, 22 dag temne čokolade za kuhanje (s čim višjim deležem kakava), žlica nastrgane pomarančne lupinice, 2 žlici pomarančnega likerja.

29. september 2017 ob 09:29
Ljubljana - MMC RTV SLO
V čokolado pomakamo sadje, vaflje ali piškote. Foto: freedigitalphotos.net

Čokolado drobno nasekljamo ali naribamo. Smetano na nizki temperaturi segrevamo v kozici. Pazimo, da ne zavre.

Odstavimo in dodamo čokolado. Z metlico mešamo toliko časa, da se vsa čokolada stopi. Dodamo pomarančni sok, pomarančno lupinico in liker. Zmešamo in vlijemo v skledo, ki jo lahko postavimo nad majhen gorilnik, da čokoladna krema ves čas ostane topla.

V kremo pomakamo narezano sadje, vaflje, otroške piškote ...


Kuharski nasveti


Krompirjeva solata s tunino

Kostanjeva juha z zeleno

Kolač z medom in suhim sadjem

Pečena gomoljasta zelenjava