Focaccia z gorgonzolo in orehi

Malce drugačna pica

Sestavine: 40 dag testa za pico, moka, 10 dag orehovih jedrc, 25 dag gorgonzole, olivno olje.

04. oktober 2017 ob 10:02
Ljubljana - MMC RTV SLO
Potrebujemo 10 dag orehovih jedrc. Foto: BoBo

Orehe preberemo in nasekljamo. Pečico ogrejemo na 210 stopinj Celzija. Testo za pico na pomokani površini razvaljamo na velikost pekača. Pekač namažemo z oljem in vanj položimo testo. Robove zadebelimo in testo potresemo z na kocke narezano gorgonzolo in nasekljanimi orehi.

Pokapamo z olivnim oljem in za 10—15 minut postavimo v ogreto pečico. Še vročo focaccio narežemo in postrežemo.


Hrana in pijača


Šampinjoni z orehi

Krompirjeva solata s tunino

Kostanjeva juha z zeleno

Kolač z medom in suhim sadjem