Kuharski nasveti

Pečen losos z limonino in koromačevo omako

Recept Janeza Bajta
recept Janeza Bajta (oddaja Dobro jutro)|28.12.2019 ob 18:15
Ljubljana - MMC RTV SLO
Pečen losos z limonino in koromačevo omako. Foto: Oddaja Dobro jutro

Za limonino in koromačevo omako potrebujemo: 1 jedilna žlica masla in margarine, 1 j. žlica bele pšenične moke, 1/2 dl vode, 1,5 dl smetane za kuhanje, 1 kocka za ribjo juho, 1/2 limone, 1 j. žlica sesekljanega koromača.



Segrejte pečico na 175 stopinj Celzija. Krompir olupite in do mehkega skuhajte v osoljeni vodi. Lososa popecite na obeh straneh v pomaščeni ponvi in začinite s soljo in poprom. Nato fileje odstavite s štedilnika, preložite v pekač in pecite v pečici približno osem minut.

V osoljeni vodi skuhajte tudi stročji fižol. Lososa postrezite s svežimi tanko narezanimi kumarami, stročjim fižolom in krompirjem. Prelijte tudi s koromačevo in limonino omako, ki jo zmešate iz zgoraj navedenih sestavin.


Kuharski nasveti






Več rezultatov iskanja