Kuharski nasveti

Pica s pirinim testom

Katja Zupan (oddaja Dobro jutro)|06.04.2019 ob 10:44
Ljubljana - MMC RTV SLO
Zdravo in privlačno. Foto: Dobro jutro

Sestavine za testo: 200 g ekološke polnozrnate pirine moke, 200 g bele pirine moke, 3 dl mineralne vode, žlička origana, ščepec soli, ekološki pecilni prašek iz vinskega kamna.

Sestavine za nadev: 4 veliki stroki česna, 3 večje pesti rukole, 5–10 stebelc drobnjaka, 2 mali bučki, 200 g češnjevih paradižnikov, 120 g ribanega sira iz nehomogeniziranega mleka.

V posodi zmešamo obe moki, ki jima dodamo sol, origano, pecilni prašek in mineralno vodo. Naredimo čvrsto testo, po potrebi dodamo moko ali vodo. Testo zvaljamo na pol centimetra tenko v obliko pekača.

Na testo enakomerno porazdelimo zdrobljen česen, preko njega pa sesekljano rukolo in drobnjak. Čez polagamo na koleščke narezane bučke. Potresemo še ribani sir. Pečemo v ogreti pečici 15 minut na 200 stopinj Celzija.

Ko je pica pečena, nanjo položimo še sveže narezan paradižnik.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si

Kuharski nasveti






Več rezultatov iskanja