Kuharski nasveti

Račje prsi z medom in pomarančo

Za boljši okus dodamo tudi lovorove liste
Jesenska poslastica Foto: Pixabay

Sestavine: 80 dag račjih prsi, 2 pomaranči, 5 dag kostanjevega medu, lovor, rožmarin, oljčno olje, maslo, sol, poper.

Meso oplaknemo in osušimo. Segrejemo štiri žlice olja skupaj s tremi listi lovorja in majhno vejico rožmarina.

Dodamo meso, ga na hitro opečemo z obeh strani ter začinimo s soljo in poprom. Zmanjšamo ogenj in račje prsi pečemo še približno 15 minut na vsaki strani. Malo pred odstavitvijo meso pokapamo z medom.

Vzamemo ga iz ponve in na maščobo od pečenja prilijemo sok obeh pomaranč.

Na hitro pokuhamo, odstavimo in vmešamo maslo. Meso narežemo in pokapamo z omako.


Kuharski nasveti






Več rezultatov iskanja