Račje prsi z medom in pomarančo

Za boljši okus dodamo tudi lovorove liste

Sestavine: 80 dag račjih prsi, 2 pomaranči, 5 dag kostanjevega medu, lovor, rožmarin, oljčno olje, maslo, sol, poper.

03. oktober 2017 ob 12:18
Ljubljana - MMC RTV SLO
Jesenska poslastica Foto: Pixabay

Meso oplaknemo in osušimo. Segrejemo štiri žlice olja skupaj s tremi listi lovorja in majhno vejico rožmarina.

Dodamo meso, ga na hitro opečemo z obeh strani ter začinimo s soljo in poprom. Zmanjšamo ogenj in račje prsi pečemo še približno 15 minut na vsaki strani. Malo pred odstavitvijo meso pokapamo z medom.

Vzamemo ga iz ponve in na maščobo od pečenja prilijemo sok obeh pomaranč.

Na hitro pokuhamo, odstavimo in vmešamo maslo. Meso narežemo in pokapamo z omako.


Hrana in pijača


Grahove kroglice s feto in sezamom

Kostanjeva krema v kozarcu s praženimi jabolki in z omako iz mandarin

Šampinjoni z orehi

Krompirjeva solata s tunino