Kulinarika

Veganski tiramisu

Naredimo biskvit in kremo
Žana Jakop (oddaja Dobro jutro)|16.09.2019 ob 13:57
Ljubljana - MMC RTV SLO
Tiramisu

Sestavine za biskvit: 2 lončka moke, 1 1/2 lončka sladkorja, 1 pecilni prašek, 1/2 kakava (po želji), 1 1/2 lončka vode, 1/3 lončka olja, 2 žlički kisa.

Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo mokre. Pečemo pri 170 stopinjah 20 minut.

Sestavine za kremo: 1/2 litra kokosovega mleka, 2 zavojčka vaniljevega pudinga, 6 žlic sladkorja, semena stroka vanilje, 300 ml kokosove smetane v tetrapaku.

Na kokosovem mleku skuhamo puding in ga popolnoma ohladimo. Kokosovo smetano stepemo in s prelaganjem vmešamo v puding.

Sestavine za "skuto" (po želji): pest indijskih oreščkov, 2 limoni, 3 žlice sladkorja v prahu.

Indijske oreščke narežemo na majhne koščke in jih namakamo v soku limon s sladkorjem vsaj 15 minut. Nato vmešamo v kremo.

Če pripravljamo kavni tiramisu, skuhamo malo močnejšo kavo, najbolje ekološko, dodamo 3 žlice sladkorja in žlico ruma ter popolnoma ohladimo. Če pripravljamo "matcha" različico, pa v lončku zmešamo 3 žličke matcha praha z nekaj vode.

Serviranje: Poiščemo lepe kozarčke, vanje najprej nadrobimo biskvit, namočimo s kavo ali matcho in do polovice napolnimo s kremo. Ponovimo plast biskvita, izbrane tekočine in kreme. Na koncu kavni tiramisu potresemo s kakavom, matcha pa z matcho.


Kulinarika






Več rezultatov iskanja