Moda

Foto: Pirellijev koledar za leto 2017 brez retuširanih fotografij

Prvi vpogled v koledar za prihodnje leto
P. B., foto: EPA|30.11.2016 ob 18:05
Pariz - MMC RTV SLO
V Parizu se je na predstavitvi zbrala ekipa ustvarjalcev koledarja. Foto: EPA

V Franciji so predstavili Pirellijev koledar, ki ga že tradicionalno natisnejo v le nekaj tisoč izvodih, prihodnje leto pa ga bodo krasile fotografije nagrajenih igralk.

Pred objektiv znanega fotografa Petra Lindbergha je za letošnji koledar stopilo 15 filmskih lepotic, ki so stare od 28 do 71 let, med njimi pa so tudi: Helen Mirren, Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Julianne Moore, Kate Winslet, Penelope Cruz in Uma Thurman.

Avtor umetniških črno-belih fotografij je pojasnil, da je njegov koledar "klic proti terorju popolnosti in mladosti", in dodal, da je "talent zelo seksi". Nekatere igralke so pred objektiv stopile tudi popolnoma brez ličil.

Na predstavitvi koledarja v Parizu je poudaril, da golih fotografij ne delajo več, saj je "pomembnejše od golih delov telesa to, da se zares pokažeš takšen, kot si".

Fotografij za koledar niso želeli retuširati, čeprav se to s posnetki nekoliko starejših igralk pogosto dogaja. "Brez resnice ni lepote. To je popravljanje nekoga v nekaj, kar ni, zato ne more biti lepo. Je samo smešno," je še poudaril Lindbergh.

Koledar, ki ga je italijanski proizvajalec pnevmatik prvič natisnil leta 1964, so še leta 2015 krasile razgaljene lepotice, v zadnjem času pa je bila golota postavljena v ozadje.


Robin Wright Foto: EPA
Nicole Kidman Foto: EPA
Uma Thurman Foto: EPA
Julianne Moore Foto: EPA
Nicole Kidman Foto: EPA
Uma Thurman Foto: EPA
Charlotte Rampling Foto: EPA
Helen Mirren Foto: EPA
Nicole Kidman in Peter Lindbergh Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Moda


Več rezultatov iskanja