Moda

Melania Trump in bluza žgečkljivega imena

Komentar viharja zaradi opolzkih izjav ali naključje?
K. S.|10.10.2016 ob 08:32
MMC RTV SLO
Melania Trump in Bill Clinton se pred soočenji pozdravljata precej topleje kot Hillary Clinton in Donald Trump. Foto: Reuters

Na drugem soočenju predsedniških kandidatov v ZDA, kjer sta Hillary Clinton in Donald Trump kar tekmovala v nizkih udarcih, je veliko pozornosti požela bluza pomenljivega imena, ki jo je nosila Melania Trump.

1.100 dolarjev draga svilena Guccijeva bluza s pentljo se namreč v angleščini imenuje "pussy bow", kar bi lahko prevedli kot "mačja pentlja", če pa je naš um malce bolj umazan, pa z nazivom za ženske genitalije, skratka, točno tisto, o čemer se je Trump v nedavno objavljenem posnetku hvalil, da "kar zagrabi".

Ameriški komentatorji niso prepričani, ali je Melania bluzo izbrala načrtno, kot duhovit komentar viharja, ki ga je povzročil posnetek iz leta 2005, ali gre za golo naključje.

Bluza barve fuksije iz Guccijeve predjesenske kolekcije je vsekakor naglo postala predmet burnih spletnih razprav in, podobno kot večina, kar obleče elegantna Slovenka, prava prodajna uspešnica. V kombinaciji s tajliranimi hlačami v isti barvi in visokimi petami je vsekakor kradla poglede, vidno jo je občudoval tudi Bill Clinton, nekdanji ameriški predsednik, za katerega je znano, da so ženske njegova šibka plat.

Vodja Trumpove kampanje je medtem že sporočila, da izbira bluze "ni bila namerna".

Izjave, ki so sprožile vihar
Naj spomnimo: Trump v 11 let starem posnetku, ki ga je v petek objavil Washington Post, voditelju oddaje Access Hollywood Billyju Bushu razlaga, kako lahko dobi vsako žensko, ki jo hoče, ker je slaven, kako jih "kar zagrabi za p***", da pa je neuspešno osvajal še eno voditeljico oddaje Access Hollywood, Nancy O'Dell.

Danes 70-letni Trump je opolzke opazke izrekel le nekaj mesecev po poroki z Melanio, nekdanjo manekenko, rojeno v Sevnici.

Čeprav se republikanski predsedniški kandidat brani, da je šlo zgolj za "gostilniški pogovor" med dvema moškima, mu je zaradi tako očitnega seksizma veliko republikancev konec tedna odreklo podporo, nekateri celo govorijo o spolnem napadu, kot "nesprejemljive in žaljive" pa je izjave označila tudi Melania Trump.

"Te izjave ne predstavljajo moškega, ki ga poznam. Ima srce in um voditelja," je dejala v izjavi in pozvala Američane, naj sprejmejo Trumpovo opravičilo, kot ga je sprejela sama.


Kampanja Donalda Trumpa je zaradi neprimernih izjav ta konec tedna dosegla najnižjo točko. Na sliki s hčerko Ivanko in soprogo Melanio. Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Moda


Več rezultatov iskanja