Zanimivosti

Afriški priseljenec v Kanadi kar dvakrat zadel na loteriji

Denar bo najprej namenil izobraževanju
M. Z.|12.09.2018 ob 19:45
Winnipeg - MMC RTV SLO
Le nekaj mesecev po milijonskem dobitku se je 28-letnik veselil še večje vsote denarja. Foto: EPA

Priseljenec iz Afrike je v nekaj mesecih postal multimilijonar – v manj kot pol leta je namreč kar dvakrat zadel na kanadski loteriji.

Melhig Melhig, 28-letnik, ki se je v Kanado preselil iz Afrike, je na račun dveh loterijskih dobitkov bogatejši za kar 2,3 milijona evrov. Mladenič, ki živi v mestu Winnipeg, je za medije povedal, da namerava denar vložiti v izobraževanje. "Mlad sem še," je povedal in dodal, da je "vedno treba razmišljati o tem, kako rasti".

Sreča je Melhiga najprej doletela aprila, ko mu je loterijska srečka prinesla milijon in pol kanadskih dolarjev (1 milijon evrov). Z dobitkom je Melhig svojo mlado družino preselil iz stanovanja v hišo. "Vse je novo, zdaj imamo dvorišče, v okolici so dobre šole," je povedal takrat in dodal, da so z družino presrečni.

Vendar pa takrat niti približno ni slutil, da se bo le nekaj mesecev kasneje veselil še večjega loterijskega dobitka. Avgusta je namreč s srečko za dvajset kanadskih dolarjev zadel kar 2 milijona kanadskih dolarjev (1,3 milijona evrov).

Poleg tega, da bo denar vložil v izobraževanje, namerava kasneje odpreti tudi svoje podjetje. "Najprej moram izboljšati svojo angleščino in sporazumevanje ter se naučiti česa uporabnega," je še povedal srečni Melhig, ki razmišlja, da bi nato odprl svojo avtopralnico ali bencinski servis.


Zanimivosti


Več rezultatov iskanja