Zanimivosti

Iz Doževe palače ukradla dragocen nakit, se pomešala med turiste in izginila

Po oceni policije bi bil plen lahko vreden nekaj milijonov evrov
T. H.|03.01.2018 ob 19:20
Benetke - MMC RTV SLO
Ob preverjanju posnetkov nadzornih kamer so ugotovili, da naj bi bila tatova dva in da sta se po kraji pomešala med turiste in neopažena ušla. Foto: EPA

Tatovi so iz znamenite Doževe palače v Benetkah ukradli dragocen nakit, ki je bil del že skoraj končane razstave o indijskem zlatarstvu.

Izginila sta par uhanov in broška, po oceni policije pa bi lahko bili vredni nekaj milijonov evrov. Na carini prijavljena vrednost ukradenih kosov nakita je bila sicer "borih" 30.000 evrov.

Tatovom je danes zjutraj uspelo odpreti vitrino, v kateri je bil nakit, pri čemer je alarmni sistem očitno odpovedal. "Nekaj ni delovalo. Vitrino so preprosto odprli, kot bi šlo za pločevinko. Alarmni sistem se ni aktiviral," je povedal vodja beneške policije Vito Gagliardi.

Policijo so sicer poklicali organizatorji razstave, potem ko so opazili, da je nekaj razstavljenih kosov izginilo.

Večmilijonski plen
Preiskavo zdaj vodijo forenzični strokovnjaki iz Rima. Ti so ob preverjanju posnetkov nadzornih kamer med drugim ugotovili, da naj bi bila tatova dva in da sta se po kraji pomešala med turiste in neopažena ušla.

Ukradene kose nakita naj bi bilo sicer zelo težko prodati na črnem trgu, saj so zelo znani, a ni izključeno, da bodo skušali tatovi ločeno prodati dragulje iz nakita.

Plen, ki so si ga izbrali, sicer ni bil najdragocenejši na razstavi, italijanski mediji pa poročajo, da bi lahko bili ukradeni kosi po oceni policije vseeno vredni kar nekaj milijonov evrov.

Razstava Zakladi mogulov in maharadž, ki je bila na ogled od začetka septembra, se je sicer končala prav danes, na njej pa so postavili na ogled 270 kosov indijskega nakita iz zbirke katarske dinastije Al Tani, najstarejši izvirajo iz 16. stoletja.


Plen, ki so si ga izbrali, sicer ni bil najdragocenejši na razstavi, italijanski mediji pa poročajo, da bi lahko bili ukradeni kosi po oceni policije vseeno vredni kar nekaj milijonov evrov. Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Zanimivosti


Več rezultatov iskanja