Zanimivosti

Ko je amputirana noga na zavojčku cigaret nenavadno znana

60-letnik iz Francije osupel nad napako
I. K.|19.07.2019 ob 11:12
Metz - MMC RTV SLO

Na sliko ga je opozoril brat, ki je v Luksemburgu kupil zavojček tobaka za cigarete. Ob sliki amputirane noge je opozorilo, da kajenje maši žile. Moški je bil sicer rojen v Albaniji in je tam nogo izgubil po strelskem incidentu leta 1997. Meni, da so rane na njegovi nogi zelo značilne in da lahko brez dvoma trdi, da je na sliki on.

Po navedbah družine oškodovanca so ga najverjetneje slikali med obiskom bolnišnice, kjer je preizkušal novo umetno nogo. Njegova odvetnica je že napovedala tožbo zaradi razžalitve in neupravičene rabe osebnih podatkov njene stranke. Kot pravi, je vsaka rana edinstvena, zato sodni izvedenec ne bi smel imeti težav pri identificiranju osebe na sliki.

Francoski časnik Le Parisien pa je že izbrskal slike iz kampanje proti kajenju leta 2014, kjer je uporabljena ista slika. To meče dvom na trditve domnevnega oškodovanca, saj ta trdi da so ga brez dovoljenja verjetno slikali leta 2018. Tudi predstavniki Evropske komisije so povedali, da imajo za vse slike, ki jih uporabijo na embalaži tobačnih izdelkov, od slikanih podpisane in overjene izjave o dovoljenju za uporabo.


Zanimivosti


Več rezultatov iskanja