Zanimivosti

Nemške poštarje bodo spremljali roboti

PostBOT bo sledil poštarjem in tovoril poštne pošiljke
M. Z.|05.10.2017 ob 21:50
Berlin - MMC RTV SLO, Reuters
Ker ljudje po spletu naročajo vse večje in težje pakete, v nemškem podjetju iščejo rešitve, ki bi poštarjem olajšale napore. Foto: Reuters

Poštni delavci v zahodnonemškem mestu bodo dobili nenavadnega pomočnika, ki jim bo lajšal vsakodnevno delo. Ob prenašanju pošte jih bo spremljal robot.

Z rastjo spletnega nakupovanja se poštarji srečujejo z vse večjimi in težjimi paketi. Nemškim poštarjem, ki že imajo na voljo električna kolesa, bo zato na pomoč priskočil še poseben robotski pomočnik z imenom PostBOT.

Gre za živorumenega štirikolesnega robota, ki lahko prenaša do 150 kilogramov, poštarjem pa samodejno sledi s pomočjo posebnih senzorjev.

Projekt so si zamislili v nemškem poštnem in logističnem podjetju DHL, pri katerem pravijo, da lahko elektronski pomočnik deluje v vseh vremenskih razmerah.

"Naši dostavljavci iz dneva v dan opravljajo izjemno, a izčrpavajoče delo. V podjetju zato nenehno iščemo rešitve, ki našim delavcem lajšajo fizično zahtevnejša opravila, tudi ko dosežejo višjo starost," je za Reuters povedal Juergen Gerdes, izvršni direktor DHL-a.

Poskusno bodo poštne robote vpeljali v dveh okrajih mesta Bad Hersfeld, kjer bodo poštarje spremljali šest tednov. Po poskusni dobi bodo robote izpopolnili, nato pa bodo v poštnem podjetju presodili, kje vse bi bili lahko robotski pomočniki uporabni.


Zanimivosti


Več rezultatov iskanja