Zanimivosti

Nenavadno tekmovanje: "Napiši pismo, osvoji hišo"

Do hiše z dobrim pisanjem
Sa. J.|22.01.2019 ob 20:25
Calgary - MMC RTV SLO

Alla Wagner se je odločila, da zaradi vse slabšega zdravja proda svojo hišo. Pričakovala je, da jo bo prodala za milijon evrov, ker pa kupca zanjo ni našla, se je odločila za nenavadno potezo. Hišo bo zapustila tistemu, ki jo bo s svojim pisanjem najbolj navdušil.

Vsi, ki se želijo potegovati za hišo, bodo morali namreč napisati pismo, v njem pa odgovoriti na vprašanje, zakaj bi jim selitev v hišo ob jezeru spremenila življenje. Alla Wagner pa pisem ne bo sprejemala kar vsepovprek, ampak bodo v tekmovanju lahko sodelovali le tisti, ki se bodo prijavili in hkrati plačali 17 evrov.

Kanadčanka, ki je hišo označila za pisateljski raj, pravi, da jo na hišo veže veliko lepih spominov, vendar pa je življenje v njej zaradi zdravstvenih težav postalo nevzdržno.

V ožji izbor 500 ljudi

Alla Wagner je pojasnila, da se bo v ožji izbor uvrstilo 500 ljudi, med njimi pa bo "neodvisen zbor sodnikov" izbral zmagovalca.

Pisma naj bi sprejemala do 5. aprila, vendar je tekmovanje pripravljena tudi podaljšati, saj si želi, da bi s prijavninami zbrala milijon evrov. Torej toliko, kot je pričakovala, da bo za hišo dobila na trgu. Če se na tekmovanje ne bo prijavilo dovolj ljudi, pa po pisanju BBC-ja ne izključuje možnosti, da tekmovanje odpove.

Čeprav je zamisel precej nenavadna, pa je daleč od izvirne. V zadnjem času se je namreč pojavilo kar nekaj podobnih tekmovanj.


Zanimivosti


Več rezultatov iskanja