Zanimivosti

Vdor na evrovizijski oder: razvpiti aktivist je pogost vsiljivec na prireditvah

Pridržala ga je policija
T. H.|13.05.2018 ob 21:54
London - MMC RTV SLO
Vsiljivec na evrovizijskem odru. Foto: EPA

Britanski mediji si po Evroviziji dajejo veliko opravka z ugotavljanjem, kdo je bil vsiljivec na odru in zakaj je prekinil finalni nastop njihove predstavnice SuRie.

Izbrskali so, da gre za aktivista s pravim imenom Konstantin, ki na Twitterju nastopa z vzdevkom Dr ACactivism, njegovi vdori na odre pa imajo že dolgo brado - zmotil je tudi neki nastop na letošnji podelitvi National Television Awards, lani se je pojavil na glasbenem šovu The Voice in prav tako oddaji Stephana Nolana.

Opisuje se kot "filozof, aktivist in londonski DJ/MC", je znan obraz s protivojnih protestov ter goreč javni podpornik vodje laburistov Jeremyja Corbyna in nasprotnik britanske kraljice Elizabete II. Objavljal je tudi posnetke s prizorišča terorističnega napada v Londonu.

Vabljeni k branju:

- Evrovizija 2019 bo v Izraelu!

- Katero izmed 26 pesmi si želite slišati znova?

- Lea Sirk: "Letos je spet dokaz, da je 'štanc' le 'štanc'."

- Foto in video: Že videno na Evroviziji – razdvojene države nekdanje Jugoslavije


Nad novinarje

Zakaj je prekinil evrovizijski nastop Velike Britanije, še ni točno znano, ko je pograbil mikrofon pevke SuRie, pa je vanj zavpil: "Nacisti v britanskih medijih: zahtevamo svobodo." V svojih preteklih zapisih na Twitterju je novinarje že večkrat obtožil, da so "novi nacisti".

Sinoči je med vdorom na oder nosil majico z napisom The Workings of The U.K STATE MAFIA oziroma "dela britanske državne mafije", kar je sicer naslov ene izmed njegovih knjig, ki jih je objavil v elektronski obliki.

Z odra so ga nato odstranili varnostniki in ga predali policiji, EBU je pevki SuRie nato ponudil, da nastopi znova, a se je skupaj z ekipo odločila, da za to ni potrebe.


Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA
Foto: EPA

Zanimivosti


Več rezultatov iskanja