Člani sveta UKC Ljubljana nekdanjemu predsedniku očitajo zavajanje

Preobratom na sejah sveta UKC ni videti konca

Po odstopu Tomaža Glažarja kot predsednika sveta UKC Ljubljana zaradi hudih kritik, ker je svet sklenil, da ne bo odločal o odgovornosti vodstva za razmere na otroški kardiologiji, danes nov preobrat. Večina članov sveta je namreč v javnem pismu zanikala izjave Tomaža Glažarja po torkovi seji.

06. oktober 2017 ob 19:16
Ljubljana - MMC RTV SLO
Člani sveta UKC Ljubljana trdijo, da izjave nekdanjega predsednika Tomaža Glažarja ne odražajo resničnega stanja. Foto: BoBo

Velika večina svetnikov, neuradno osem od enajstih članov sveta, je zapisala, da ne drži, da o odgovornosti vodstva ne bodo odločali, ali da odgovornost najvišjega vodstva ne obstaja. Glažar je namreč v torek povedal, da svet ne bo glasoval o odgovornosti vodstva in da je z mnenjem strokovnega sveta zadeva za svet zavoda zaključena. A tu svetniki spet poudarijo, da niso vezani na mnenje strokovnega sveta.

Glažar je v torek tudi povedal, da svet ni ugotovil, da je strokovna direktorica z izjavami v javnosti o domnevno 22 napačnih diagnozah otrok naredila škodo kliničnemu centru. A svetniki danes zapišejo, da tudi to ni točno. Res je, da niso razpravljali o konkretni višini škode, a da so vodstvu jasno predstavili, da tako nastopi v medijih niso primerni in da mnogi ukrepi v UKC Ljubljana niso bili opravljeni v skladu z načelom kulture varnosti. Kar je močno škodovalo UKC-ju kot zdravstvu nasploh, še zaključijo.

Na demanti se je odzval tudi Glažar, ki je dejal zgolj, da z izjavo svetnikov ni seznanjen in da je na novinarski konferenci prebral sklep tako, kot so ga sprejeli na seji sveta. Sicer pa je Glažar odstopil tudi s položaja direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko na ministrstvu za zdravje, ali to pomeni, da odhaja tudi z ministrstva, pa danes niso znali pojasniti.


Petra Prešeren, TV Slovenija

Svet


Ogorčenje zaradi imenovanja Mugabeja za ambasadorja dobre volje

Če zdravnika ne boste odpovedali vsaj 10 dni prej, razen pri izjemah, letite s čakalne liste

Ministrstvo za zdravje predlaga novo dajatev za dolgotrajno oskrbo

Nepravilnosti pri poslovanju bolnišnice Topolšica, tam trdijo, da so že odpravljene