Prvi deček rojen v Kranju, prva deklica v Ljubljani

Zadnji lanski porod v slovenskih porodnišnicah v Kranju

Kot prvi novorojenček v novem letu je v Kranju na svet privekal deček, in sicer že minuto čez polnoč, prva deklica pa se je rodila v Ljubljani ob 1.33.

01. januar 2017 ob 10:24
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA
Ginekologi so imeli na silvestrovo veliko dela. Foto: BoBo

Na prvi dan novega leta so mamice poleg Kranja in Maribora že rodile tudi v porodnišnicah v Ljubljani, Murski Soboti, Celju, Novem mestu in na Jesenicah, drugje pa so nekaj po 8. uri novorojenčke še pričakovali.

Kot so sporočili z UKC-ja Ljubljana, se je do 6. ure zjutraj rodilo že pet otrok, trije dečki in dve deklici. Na silvestrovo so sicer imeli 12 porodov, od tega štiri deklice in osem dečkov. Skupno so v Ljubljani opravili 5.952 porodov, od tega 198 dvojčkov, decembra pa so se dvakrat rodili tudi trojčki, je povedal glavna medicinska sestra na KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC-ja Ljubljana Urša Vozelj.

Zadnji porod v slovenskih porodnišnicah v preteklem letu je bil v Kranju. Na silvestrovo ob 23.12 se je v tamkajšnji porodnišnici rodila deklica. Zadnji deček, rojen lani v slovenskih porodnišnicah, pa se je rodil ob 22.08 v Ljubljani.

V celjski porodnišnici se je ob 5.09 rodil deček, prav tako je deček prvi novorojenček v letošnjem letu v novomeški porodnišnici. Rodil se je ob 6.08. Tudi na Jesenicah so na svet pospremili dečka ob 3.08, v Mariboru pa se je ob 4.41 rodila deklica, tako kot tudi v Murski Soboti ob 5.05.


K. T.

Zdravje


Domovi za ostarele bodo tožili ZZZS. Zanj in za ministrstvo tožbe neupravičene.

Na Kosovu izbruhnila epidemija ošpic

Program ambulantne kardiološke rehabilitacije se bo širil po Sloveniji

Začetek sezonskega cepljenja proti gripi