Znanost in tehnologija

Facebook dosegel nov mejnik - milijardo uporabnikov

Težave po vstopu na borzo
G. V.|04.10.2012 ob 20:13
New York - MMC RTV SLO, STA
Zuckerberg zagotavlja, da je sposoben voditi Facebook. Foto: EPA

Priljubljeno spletno družbeno omrežje Facebook je doseglo milijardo uporabnikov. Prvi mož omrežja Mark Zuckerberg je na svojem statusu zapisal, da ima omrežje več kot milijardo aktivnih uporabnikov.

"Če to berete: hvala, ker ste dali meni in moji mali ekipi to čast, da vam služimo. Pomagati milijardi ljudi, da se poveže, je neverjetno, ponižno in je stvar, na katero sem najbolj ponosen v svojem življenju," je zapisal Zuckerberg.

28-letni milijarder je sicer priznal, da družba preživlja težke čase, odkar so njene delnice začele kotirati na borzi, kjer je njihova vrednost padla, vlagatelji pa vse bolj dvomijo o rasti.

"Smo v težkem obdobju in to ne prispeva k morali, vendar so ljudje osredotočeni na to, kar gradijo," je prvi mož Facebooka dejal v pogovoru za televizijo NBC.

Zuckerberg, ki je Facebook ustanovil med študijem na Harvardu, je zatrdil, da je pravi mož za vodenje družbe. Nekateri na Wall Streetu so namreč izrazili dvom, da je sposoben voditi tako veliko podjetje.

In še nekaj statistike - od ustanovitve Facebooka so uporabniki kliknili 1.130 milijard všečkov, sklenili 140 milijard prijateljstev in objavili 140 milijard fotografij.


Znanost in tehnologija


Več rezultatov iskanja