Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Al Bishi v 94. minuti preprečil prvo zmago Katanca na klopi Iraka Srečko Katanec je bil zelo blizu prvi zmagi na klopi Iraka. Njegovi izbranci so v 94. minuti v Rijadu zapravili zmago na prijateljski tekmi proti Savdski Arabiji (1:1).
Makedonski parlament ostaja na različnih bregovih glede spremembe ustave "Poglejte v prihodnost in ratificirajte spremembo imena," je poslance pred prvo sejo parlamenta glede spremembe makedonske ustave nagovoril makedonski premier Zoran Zaev.
Fendi tarča posmeha z (ne)posrečenim šalom v obliki vulve Nihče ne ve, ali so pri Fendiju načrtno svoj novi šal oblikovali v obliki določenega ženskega organa ali gre zgolj za primer ponesrečene visoke mode.
Učinkoviti Angleži s protinapadi do velike zmage v Sevilli V Ligi narodov je bil derbi večera v Sevilli, kjer so Španci izgubili z Angleži z 2:3. Gostje so blesteli v protinapadih. V skupini 4 je prvo mesto še odprto.
Sirija in Jordanija po treh letih odprli glavni mejni prehod med državama Po več kot treh letih se je odprl glavni mejni prehod med Sirijo in Jordanijo.
Slovenski odbojkarji po sistemski napaki z 9. na 12. mesto Svetovno prvenstvo v odbojki, ki se je končalo 30. septembra, je dobilo epilog, po katerem Slovenija na turnirju ni osvojila 9. mesta, ampak dvanajstega.
"Direktorica Akosa je s svojimi izjavami zavajala" Svet Akosa je vladi predlagal razrešitev direktorice Tanje Muha, kar sledi aferi, ko je frekvence za tehnologijo 5G dobilo podjetje BTC, kmalu zatem pa je v njem končal nekdanji minister za javno ...
Anja Štefan Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
Opel bo moral zaradi sporne opreme odpoklicati 100.000 vozil Nemško ministrstvo za promet je sporočilo, da bodo kmalu odpoklicali 100.000 Oplovih vozil, v katera naj bi vgradili nezakonito programsko opremo za prirejanje vrednosti izpustov.
Turan vpleten v nov škandal - zaradi pretepa mu grozi dolga zaporna kazen Ardi Turanu grozi dvanajst in pol let zapora po pretepu s turškim pevcem Berkayem Sahinom.
Noma znova šokira – na meniju raca s perjem in račja glava z možgani Noma ostaja verjetno najbolj avantgardna restavracija zahodnega sveta – tokrat je Rene Redzepi osupnil s svojim jesenskim menijem, posvečen divjačini in gozdu.
"Pomembno je, da se znaš pošaliti, ko si v težavah. Ničesar ne spremeni, a pomaga." Pri založbi Goga je izšel prevod romana Sarajevski omnibus Veliborja Čolića, ki je ob tej priložnosti obiskal Slovenijo.
Hrvaška poslanka spregovorila o čiščenju maternice brez anestezije in opogumila še druge ženske Hrvaško društvo staršev Roda je hrvaškemu ministrstvu za zdravje izročilo več kot 400 pisem, v katerih so ženske opisale svoje travmatične izkušnje na ginekoloških oddelkih v hrvaških bolnišnicah.
"Čim bližji je kraj pridelave, manj izgubijo pridelki kakovosti" Številni javni zavodi zaradi birokratskih ovir pri javnem naročanju ne morejo nabaviti več lokalno pridelane hrane.
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Risi proti Belorusiji brez Muršaka, Urbasa in Kovačevića Vodstvo slovenske hokejske reprezentance na čelu s selektorjem Ivom Janom je objavilo seznam igralcev, vabljenih na prvi reprezentančni zbor, ki bo tradicionalno potekal v času novembrskega premora ...
Na Baliju glodavci onesposobili nemško vladno letalo Delegacija, ki je spremljala nemškega finančnega ministra Olafa Scholza na zasedanju Mednarodnega denarnega sklada (IMF), je pretekli konec tedna obtičala na indonezijskem otoku Bali, ker so ...
Pahorjeve kadrovske odločitve: ustavni sodnik, varuh človekovih pravic, guverner Banke Slovenije Pred predsednikom republike so tri pomembne kadrovske odločitve. Predlagati mora kandidata za ustavnega sodnika, varuha človekovih pravic, vnovič pa tudi kandidata za guvernerja Banke Slovenije.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo