Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Zgodbe Katja Temnik: »Razvijati sebe, biti zgled drugim ljudem, skrbeti za naravo, to je moje poslanstvo«

08.12.2022

V oddaji Obrazi sosednje ulice smo gostili Katjo Temnik, prevajalko in nekdanjo športnico, ki je namesto obetavne managerske kariere v svetu vrhunskega športa izbrala življenje na domači kmetiji, kjer danes vzgaja rastline na naraven način.

Novice Katarina Klančnik Kocutar: » Odprtje lutkovnega muzeja je pomemben korak"

30.11.2022

Maribor dobiva tudi lutkovni muzej, ki bo deloval kot del mariborskega lutkovnega gledališča. Slovesno ga bodo odprli nocoj ob 18. uri.

Novice Letošnji dobitnik Borštnikovega prstana je Ivo Barišič, nekdanji član SNG Nova Gorica

26.05.2022

V Mariboru se bo v ponedeljek začelo 57. Borštnikovo srečanje. Osrednji gledališki festival bo v tekmovalnem programu letos prvič ponudil kar 16 predstav domačih gledališč. Borštnikov prstan bo letos prejel Ivo Barišič, upokojeni igralec SNG Nova Gorica.

Novice Atologija Boruta Gombača Razmerje med strunami

19.05.2022

Razmerje med strunami je pregledna zbirka poezije priznanega mariborskega pesnika Boruta Gombača in ponuja 80 pesmi iz petih, doslej izdanih avtorjevih pesniških zbirk.

Novice Majski salon v razstavišču Kibla Portal Maribor

13.05.2022

V razstavišču Kibla Portal bodo ob 19. uri slovesno odprli Majski salon, ki ga Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov prvič umešča v Maribor. Na razstavo z naslovom "Modra črta – od renesanse do novih medijev" je na ogled 700 umetniških del.

Novice Avtorski projekt Ne ti meni Alice igralcev Nataše Matjašec Rošker in Petje Laboviča

06.05.2022

Na Malem odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo po sinočnji premieri avtorske predstave »Ne ti meni Alice« igralcev Nataše Matjašec Rošker in Petje Laboviča nocoj še ena. Predstava je prva v nizu avtorskega projekta »Kabaret pri Belem zajcu".

Novice Drago Jančar v Mariboru predstavil najnovejši roman Ob nastanku sveta

13.04.2022

V Mariboru je bila premierna predstavitev najnovejšega romana pisatelja Draga Jančarja »Ob nastanku sveta«, saj je pisatelj tudi to literarno pripoved o malih junakih in velikih zgodbah postavil v svoje rojstno mesto.

Novice V SNG Maribor premiera baletnih predstav Posvetitev pomladi in Svatba Edvarda Cluga

08.04.2022

Na velikem odru SNG MB nocoj ob 19.30 uri premiera baletov Posvetitev pomladi in Svatba, ki ju je po glasbi Igorja Stravinskega uprizoril Edvard Clug. Predstavo poleg baletnikov ustvarjajo simfoniki in operni zbor, ki ju vodi Simon Krečič.

Novice Znana imena prejemnikov Glazerjeve nagrade in listin leta 2022

22.03.2022

Veliko Glazerjevo nagrado za življenjsko delo na področju gledališke umetnosti prejme Vili Ravnjak, nekdnaji umetniški vodja Drame SNG Maribor. Glazerjevo listino prejemjo igralka Mateja Pucko, pisatetlj Boris Kolar in konservatorka Alenka Zupan.

Novice Ob mednarodnem dnevu poezije verzi na prostem oživeli tudi v Mariboru

21.03.2022

Ob mednarodnem dnevu poezije, prvem pomladnem dnevu in rojstnem dnevu pesnika Janka Glazerja so opoldne v Mariboru na tradicionalnem javnem branju poezije oživeli verzi vabljenih Mariborčank in Mariborčanov.

Novice V SNG Maribor premiera nove, že 12. uprizoritve opere Carmen

18.03.2022

V SNG Maribor bo nocoj ob 19.30 uri premiera znamenite opere Carmen Georgesa Bizeta. Priljubljeno opero, ki jo od prve uprizoritve leta 1875 v Parizu zelo pogosto uprizarjajo gledališča po vsem svetu, bomo v Mariboru videli že v dvanajsti postavitvi.

Stran 3 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov