Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Radio Maribor 11. lutkovni bienale bolj kot lutko izpostavlja animacijo

10.09.2021

Katarina Klančnik Kocutar: » Vsako leto povabimo tudi tuje kritike in selektorje, da si ogledajo najboljšo slovensko lutkovno produkcijo in na osnovi tega, kar vidijo, povabijo naše predstave v tujino«.

Novice Barbara Polajnar: "Mariborski ustvarjalci pomembno prispevajo k alternativni gledališki produkciji"

06.09.2021

V Mariboru se drevi začenja 3. ZIZ festival – Dnevi mariborske alternativne gledališke produkcije. Festival pripravlja Kulturno umetniško društvo ZIZ in bo na različnih prizoriščih v mestu do sobote predstavil šest gledaliških uprizoritev.

Novice 15. Festival sodobnega plesa Platforma skozi plesne predstave različnih žanrov o sobivanju danes

31.08.2021

S plesno lutkovno predstavo Po zabavi španskega režiserja in koreografa Thomasa Noona nocoj ob 19. uri v lutkovnem gledališču končujejo letošnji Poletni lutkovni pristan in predajajo oder festivalu Platforma.

Novice Na Studencih v Mariboru predstavitev projektov ohranjanja industrijske dediščine

27.08.2021

V nekdanji stavbi tekstilne tovarne Merinka na Studencih v Mariboru bodo nocoj in jutri zvečer med 18. in 21. uro predstavljali projekt Kreativni impulzi industrijske dediščine in premišljevali o ohranjanju te dedišine v Mariboru.

Novice 25. Festival poezije in vina ponuja poezijo, glasbo in vino v 14 krajih po Sloveniji

24.08.2021

Jubilejni, 25. festival poezije in vina se bo po uvodnih dogodkih v Ljubljani, med njimi so prevajalski projekt, večerna pesniška branja ter srečanje direktorjev mednarodnih pesniških festivalov, jutri preselil na Ptuj.

Novice Na kulturnih dogodkih poleg pogoja PCT odslej tudi maske

16.08.2021

V mariborskem Narodnem domu osipa obiskovalcev ob uvedbi mask ne pričakujejo, medtem ko v Rušah beležijo manjši obisk kulturnih prireditev.

Novice Roman za odrasle Niti koraka več pisateljice Janje Vidmar o soočanju z življenjem v zrelih letih

11.08.2021

Mariborčanka Janja Vidmar, priznana in večkrat nagrajena pisateljica mladinske literature, je pri založbi Umko nedavno izdala roman za odrasle z naslovom Niti koraka več. Zgodba o soočanju ženske v zrelih letih je že kmalu po izidu postala uspešnica.

Novice Organizatorji kulturnih prireditev zavezani preverjanju pogoja PCT

06.08.2021

Obiskovalci lahko na kulturne prireditve, tudi na prostem, vstopajo le, če dokažejo, da izpolnjujejo pogoj PCT, kar mora organizator dogdka preveriti, sicer plača kazen. Večjih težav pri tem doslej ni bilo, ponekod pa opažajo manjši obisk.

Novice Prostorska instalacija Ljubezni Natalije R. Črnčec v mavričnih barvah

06.08.2021

Prostorska instalacija mariborske umetnice Natalije R. Črnčec z naslovom Ljubezeni z več kot 3.000 poslikanimi kroglicami ob UV svetlobi odseva mavrične barve in popelje obiskovalce v umirjen svet navideznega vesolja in premišljevanja.

Novice Na Letnem kinu Minoriti sinoči film Obetavna mladenka, nocoj portrtet Greta

21.07.2021

Mariborski letni kino Minoriti je po sinočnjem filmu Obetavna mladenka, ki izpostavlja sprejemljivo spolno nasilje nad ženskami, ponudil še pogovor o neenakem položaju žensk pri nas.

Novice Grossmannov festival fantastičnega filma, grozljivk in vina znova vabi v živo v Ormožu in Ljutomeru

16.07.2021

V Ormožu bodo nocoj ob 20. uri slovesno odprli 17. Grossmannov festival fantastičnega filma, grozljivk in vina, ki ga spremljajo delavnice, koncerti, pokušine vin domačih vinarjev, kulinarična tržnica in brezplačno kampiranje.

Novice 56. Festival Borštnikovo srečanje v Mariboru bo prvič junija

09.06.2021

V SNG Maribor se bo v ponedeljek začel 56. Festival Borštnikovo srečanje, saj so festival z oktobra lani zaradi epidemije umestili v junij. Letošnja dobitnica Borštnikovega prstana je igralka Jette Ostan Vejrup, članica MGL.

Stran 6 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov