Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Brigita Mohorič

Novice Retrovizor - dnevnik gospodinjca Dejana Pušenjaka o Mariboru in medijskih prevzemih

05.03.2021

Retorovizor – dnevnik gospodinjca je prvenec nekdanjega novinarja Dejana Pušenjaka o dogajanj v Mariboru in Sloveniji ter o medijskih prevzemih.

Radio Maribor V Kabinetu UGM oživljajo spomin na prvo umetnostno razstavo v Mariboru leta 1920

25.02.2021

V počastitev 100. obletnice organiziranega delovanja likovne dejavnosti v Mariboru je v Kabinetu UGM na ogled spominska razstava o prvi umetnostni razstavi v mestu, ki so jo v treh stavbah današnjega SNG MB pripravili 8.12.1920.

Radio Maribor Sodobna predstava Romeo in Julija na spletnem odru Drame SNG Maribor

12.02.2021

Dramski ansambel mariborskega gledališča bo v nedeljo, ob 20. uri, v virtualnem okolju premierno predstavil najbolj znano ljubezensko zgodbo vseh časov Romeo in Julija.

Radio Maribor Feri Lainšček:« Vsak roman je posebno potovanje.«

05.02.2021

Najvišjo državno nagrado za dosežke v umetnosti, veliko Prešernovo nagrado za življenjsko delo, letos prejmeta pesnik in pisatelj Feri Lainšček in arhitekt Marko Mušič. Podeljenih bodo tudi šest nagrad Prešenovega skalda.

Radio Maribor Zdenko Frangež: »Vsako žensko telo je lepo, ne glede na starost ali obliko«.

29.01.2021

V mariborski Foto galeriji Stolp po spletni razstavt akt fotografij z naslovom Kratke zgodbe ljubiteljskega fotografa Zdenka Frangeža zdaj še fizična razstava v galeriji.

Radio Maribor Franc Kopič: »Domača nagrada mi je v posebno čast«

18.01.2021

Med štirimi dobitniki srebrnih plaket za izjemne dosežke v ljubitlejski kulturai sta kar dva iz Maribora in sicer filmski ustvarjalec Franc Kopič in Veronika Hring, predsednica Kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Maribor.

Radio Maribor Gregorčičeva pesnitev Soči v novi interpretaciji in sozvočju glasbe

15.01.2021

Po znameniti pesnitvi Simona Gregorčiča Soči sta mednarodno priznani glasbenik in skladatelj Vasko Atanasovski in dramska igralka Mirjana Šajinović v času zaprtja kulturnega živeljenja ustvarila literarno glasbeni projekt Soči.

Novice Anka Krašna: "V posebno čast mi je, da študentje raziskujejo moja dela."

13.01.2021

Mariborska Galerija Media Nox v virtualnem okolju razstavlja 14 likovnih dele slikarke Anke Krašna z naslovom Poplava modrin pod površino kože.

Radio Maribor Instalacija Pohorski biseri zadnja razstava v Galeri Epeka

23.12.2020

Instalacija Pohorski biseri Luke Murovca je zadnja razstava v Galeriji Epeka na Koroški cesti v Mariboru. Mariborska občina, ki je Združenju Epeka oddajala prostore v najem brezplačno, načrtuje v prihodnje tržno najemnino, kar je zanje predrago.

Radio Maribor Alenka Seršen Fras: » Prijazna beseda, strpnost in razumevanje v teh časih veljajo največ «

22.12.2020

Virusna okužba spreminja tudi letošnje božično novoletne praznike. Četudi se bomo družili veliko manj kot minula leta, ne pozabimo na tiste ljudi v našem okolju, ki ostajajo sami. Prijazna beseda, strpnost in razumevanje vv teh dneh veljajo največ.

Novice Petra Hazbent: » Z živimi nastopi performerjev v izložbi smo se lahko približali običnstvu«.

16.12.2020

Društvo Nagib v sodelovanju performerji pripravlja niz nastopov v izložbi Centra za kreativnost Maribor na Partizanski cesti v Mariboru. Izložba performativnih gest v živo vsak dan med 12. in 15. uro vse do sobote.

Novice Virtualne vsebine v muzejih in galerijah, a živi stik ima prednost

14.12.2020

V slovenskih muzejih in glaerijah bo virtualna ponudba tudi v prihodnje pomemben del ponudbe, vendar ostaja živi stik in oseben obisk še naprej pomembna naloga, povedo muzealci.

Stran 8 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov