Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Škamperle Tjaša

Novice Uroš Lipušček: "Obstajata dve Kitajski."

04.03.2020

Kitajska doživlja hiter gospodarski razcvet, sooča pa se tudi s težavami: staranje prebivalstva, revščina in korona virus. O tem je sinoči v Lavričevi knjižnici Ajdovščina predaval dopisnik RTV Slovenija iz Pekinga Uroš Lipušček.

Novice Kdo bo dobil šestmilijonski posel z vojaškima ladjama?

04.03.2020

Ministrstvo za obrambo že več mesecev odloča, kdo bo dobil posel z remontom vojaških ladij Triglav in Ankaran. Javno naročilo so objavili julija lani, ga vmes nekajkrat spremenili, zdaj pa se z edinim ponudnikom za glavna dela pogajajo o ceni.

Novice Večer o škofu Rožmanu je za del slovenske skupnosti nesprejemljiv

03.03.2020

V Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici so nedavno pripravili večer ob 60. obletnici smrti škofa Gregorija Rožmana. To je razburilo del slovenske narodne skupnosti, ki meni, da je enačenje žrtev nacifašističnega nasilja z njihovi krvniki nesprejemljivo.

Novice S septembrom več ur slovenskega jezika za učence priseljence

03.03.2020

V Sloveniji je okrog 4000 otrok priseljencev, ki imajo pri vključevanju v osnovno šolo težave, saj ne govorijo slovensko. Zanje je na voljo le malo ur slovenščine. Šole si pomagajo s projekti in pomoč pri učenju izvajajo preko javnih del.

Novice Deponije materiala s trase drugega tira so problem

03.03.2020

Na drugem tiru Divača Koper bo zgrajenih kar 8 predorov s servisnimi cevmi v skupni dolžini 37 kilometrov. To pomeni ogromno količino izkopanega materiala. Kam z njim?

Novice Skelet bo postal Porton 2

03.03.2020

Podjetje Dom Navtika delno ruši betonski skelet na Ferrarski ulici v Kopru, iz katerega bi morala že pred več kot dvajsetimi leti zrasti poslovno - stanovanjska stavba Porton 2.

Novice Se Trstu in Reki ne pozna ohlajanje gospodarstva?

02.03.2020

Povišani stroški dela in ohlajanje gospodarstva sta ključna razloga za - kot pravi uprava Luke Koper - pričakovane rezultate v lanskem letu. Čisti poslovni izid je bil za tretjino manjši kot leto prej. Kako se bo letos poznal vpliv koronavirusa?

Novice V Furlaniji Julijski krajini prvi primeri okužb - šole še vedno zaprte?

01.03.2020

V Gorici so včeraj zabeležili prvi primer okužbe z novim koronavirusom v Furlaniji Julijski-krajini. Danes pa v deželi poročajo o štirih novih primerih, enem v Trstu in treh v Vidmu. Pričkovati je odločitev, ali bodo izredne ukrepe ohranili.

Novice Elektro Primorska ni pozabila na Volovjo reber

02.03.2020

Elektro Primorska, ki je podpisala pogodbo o prodaji hčerinske družbe E3 Petrolu, zdaj izpolnjuje pogoje za pridobitev koncesije. Kupnino bo vložila v posodabljanje distribucijske infrastrukture. Še vedno želijo postaviti vetrno polje na Volovji rebri.

Novice Je upravni center v Kopru poslovna stavba ali stavba javne uprave?

02.03.2020

Ministrstvo za javno upravo bi moralo že oktobra lani prevzeti nov upravni center v Kopru, nato pa bi se številne službe, ki zdaj delajo v mestu na več lokacijah, že selile. Ključna težava za nekatere je zaklonišče, ki ga v stavbi ni.

Zgodbe Pristanišča brez pomorskega agenta ni

01.03.2020

Zlatan Čok je bil prvi predsednik Zveze pomorsko prometnih agencij Slovenije. Koprčan, rojen v Beogradu, je videl, kako sta zrasla koprsko pristanišče in Žusterna. V Romuniji so mislili, da je tajni agent. Že 30 let vodi svojo agencijo.

Novice 4 mesta za EPK 2025

27.02.2020

Za vsa štiri mesta, ki so se uvrstila v drugi krog kandidature za Evropsko prestolnico kulture, se začenjajo nove priprave. Ekipe Nove Gorice, Ptuja, Ljubljane in Pirana morajo oddati novo prijavno knjigo.

Stran 12 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov