Nastopajoči na Popevki 2021
Nastopajoči na Popevki 2021

Strokovno komisijo so sestavljali zmagovalka Popevke 2019 Eva Hren, glasbenik in producent Martin Štibernik, glasbeni producent Rok Lopatič, predstavnik Glasbene produkcije RTV Slovenija, glasbena urednica Alja Kramar, predstavnica 1. programa Radia Slovenija, vodja službe ZKP RTV Slovenija Mojca Menart in urednik oddaj Aleksander Radić, predstavnik Razvedrilnega programa TV Slovenija, ki je nosilec projekta Popevka. Seznam izbranih skladb in izvajalcev za Popevko 2021 objavljamo v abecednem vrstnem redu imen izvajalcev:

NASLOVIZVAJALECGLASBA/ BESEDILO
PUSTI MEALEKSANDRA ILIJEVSKI IN GORAN BOJČEVSKI KVARTETGoran Bojčevski / Aleksandra Ilijevski
MARELICEBALLADERODominik Bagola / Dominik Bagola, Aljoša Bagola
ŠE KO TE NI, TE IMAMGREGOR RAVNIKMarko Hrvatin, Mitja Bobič / Drago Mislej Mef
ZGODBA ZA DVALEA SIRKLea Sirk
ŠE BOLJ PRAVOKUSTIČNIKarin Zemljič
VOLKOVIRAIVENSara Briški Cirman
POMLADNI VEČERROK FERENGJAAleš Klinar / Rok Lunaček
ČE IMEL BI MOČTOMAŽ HOSTNIKTomaž Hostnik
BLIZUUROŠ BUHUroš Buh
SOLZAMVERONIKA KUMARVeronika Kumar
PODARIL SI MI SVOJE SRCEVUDLENDERJITomaž Hostnik
KO PADEŠŽIGA RUSTJAŽiga Rustja

O Popevki 2021

Festival Popevka 2021, na katerem se bo predstavilo dvanajst tekmovalnih skladb, bo septembra naslednje leto. Neposreden prenos bo mogoče spremljati na programih RTV Slovenija in spletnem portalu rtvslo.si.

Podelili bodo šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021.

Lani navdušili Eva Hren in Ana Soklič

Na Popevki 2019 je sodelovalo 11 skladb. Gledalci so s telefonskim glasovanje za popevko leta 2019 izbrali Šesti čut v izvedbi Eve Hren (glasba, besedilo in aranžma: Žiga Pirnat), strokovna žirija pa je za najboljšo skladbo v celoti razglasila Temni svet v izvedbi Ane Soklič (glasba in besedilo: Matevž Šalehar – Hamo, aranžma: Žiga Pirnat).