Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Črna kronika - Arhiv

Vrhovno sodišče razveljavilo obsodilno sodbo za nekdanjega duhovnika iz Preske

Vrhovno sodišče je razveljavilo obsodilno sodbo, s katero je ljubljansko višje sodišče na zaporno kazen štirih let zaradi spolne zlorabe otroka obsodilo duhovnika Franca Klopčiča. Postopek bo ponovljen.

Inšpektorat za lovstvo išče kršilca, ki je nastavil past za lov na vidro

Kriminalisti, ki so v ribogojnici ribiške družine Bled zasegli past, namenjeno lovu na ogroženo vidro, elementov kaznivega dejanja niso našli, zadevo so predali inšpektoratu za lovstvo, ki že vodi postopek in išče kršilca.

Razbili hudodelsko združbo, ki je čez mejo spravila najmanj 74 tujcev

Ljubljanski kriminalisti so razbili mednarodno hudodelsko združbo, ki je na območju Ljubljane in Slovenije organizirala nezakonito prehajanje državne meje, najpogosteje v Italijo.

Požar na Sevnem pri Novem mestu povzročil za milijon evrov škode

Gasilci, ki so ponoči stražili požarišče na Sevnem pri Novem mestu, kjer je v torek zagorelo v delu biotehniške šole, so davi končali svoje delo. Požarišče bodo čez dan še nadzorovali, škoda pa je po oceni šolskega vodstva dosegla milijon evrov.

Zdravnika Janša in Malovrh v sojenju zaradi preskakovanja čakalnih vrst nista priznala krivde

Zdravnika Rado Janša in Tomaž Malovrh, ki ju obtožnica bremeni nedovoljenega sprejemanja daril, krivde nista priznala.

Pri Novem mestu obsežen požar, zagorel obrat kmetijske šole Grm

V Sevnem pod novomeško Trško goro je nekaj po 14. uri zagorelo v delu šole Centra biotehnike in turizma Grm oz. v šolskem obratu za predelavo sadja. Škode je skoraj milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

V blejski ribogojnici našli past za lov, ribiči zanikajo lov na ogroženo vidro

V ribogojnici ribiške družine Bled so kriminalisti zasegli past, ki je bila ciljno postavljena in namenjena lovu na ogroženo vidro, ki je mednarodno zaščitena živalska vrsta, so sporočili z DOPPS-a. Ribiči medtem zagotavljajo, da vider niso lovili.

Deskarju na Krvavcu ušla snežna deska, pri njenem iskanju je zgrmel v prepad

Na območju Krvavca se je okoli 13.30 zunaj smučišča smrtno ponesrečil hrvaški deskar na snegu.

Prebežniki obtičali sredi Kolpe

Ponoči so pri poskusu prečkanja mejne Kolpe na skali sredi reke obtičali štirje prebežniki, navajajo na Upravi za zaščito in reševanje.

Kangler vztraja, da se v postopkih zoper njega nenehno pojavljajo kršitve

Franc Kangler je na predobravnavnem naroku na mariborskem okrajnem sodišču, kjer je steklo ponovno sojenje zaradi zaposlitve podžupanje, vztrajal, da so bile v postopkih zoper njega številne kršitve.

Krivcu za smrt visoko noseče Mariborčanke osem let in osem mesecev zapora

Povzročitelj oktobrske hude prometne nesreče na Nasipni ulici v Mariboru, v kateri je umrla 27-letna nosečnica, dva dni pozneje pa tudi njen novorojenček, je bil obsojen na osem let in osem mesecev zapora.

Primere izgube zavesti v savni pod drobnogled vzeli kriminalisti

V prostorih savne enega izmed termalnih centrov na Celjskem so v sredo našli nezavestnega 53-letnika, ker so bili na PU-ju Celje o dveh podobnih primerih obveščeni tudi v preteklih dneh, so se preiskovanja primerov lotili kriminalisti.

Šiško in Lesjak zavrnila obtožbe o ščuvanju k nasilni spremembi ustave

Vodja Gibanja Zedinjena Slovenija Andrej Šiško je na predobravnavnem naroku, ki je potekal na mariborskem sodišču, zanikal obtožbe za kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, soobtoženi Matej Lesjak pa pomoč pri omenjenem dejanju.

V požaru v Spodnji Bačkovi umrli dve osebi, domnevno starejša zakonca

V požaru, ki je okoli 4. ure zjutraj izbruhnil v leseni stanovanjski hiši v Spodnji Bačkovi, sta umrli dve osebi, domnevno gre za zakonca stara 81 in 91 let, ki sta živela v tej hiši. Kriminalisti njuno identiteto še potrjujejo.

Softić obsojen na 26 let zapora

Mariborsko okrožno sodišče je Senadu Softiću, ki je že lani priznal, da je sredi belega dne sredi polnega križišča v Mariboru streljal v avtomobil in v njem ubil domnevnega ženinega prijatelja, izreklo kazen 26 let zapora.

Končane hišne preiskave glede makete drugega tira, osumljeni štirje javni uslužbenci

Ljubljanski kriminalisti so zaključili v torek začete hišne preiskave glede javnega naročila za maketo drugega tira in zbrali dovolj dokazov za nadaljnji kazenski postopek.

Hišne preiskave v zvezi z maketo drugega tira. Štirje osumljenci, pridržan ni bil nihče.

Kriminalisti so preiskovali republiško direkcijo za infrastrukturo v Ljubljani in v Mariboru zaradi sporne makete drugega tira. V preiskavi so osumljeni štirje, pridržan pa ni bil nihče.

Zaradi alkotesta se je nad policisti znesla vsa družina

Ilirskobistriški policisti bodo ovadili 44-letnega moškega, njegovo ženo in mamo zaradi napada na policiste oz. pomoči pri tem. Napad se je zgodil po tem, ko sta policista ustavila 35-letno domačinko, ki se z rezultatom alkotesta ni strinjala.

Osumljena uboja v Postojni naj bi bila tudi sama žrtev nasilja

Petkovega uboja 57-letnega moškega v stanovanjskem bloku v Postojni je osumljena njegova partnerica, 36-letna Postojnčanka.

Letos je na cestah umrlo že 15 ljudi, lani v enakem obdobju pet

Policija je zaradi drastičnega povečanja števila smrtnih žrtev na cestah že poostrila nadzor. Agencija za varnost prometa pa opozarja, da je v vsaki tretji prometni nesreči s smrtnim izidom prisoten alkohol.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...